Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

MURPHYS LAG VANN FINALRYSARE

Tidernas första inlinesturnering i Hemmingsmark är spelad. Efter en rafflande final kunde till slut Murphys lag dra det längsta strået.

Folkfest i Hemmingsmark när hockeystjärnorna är på besök.

Folkfest i Hemmingsmark när hockeystjärnorna är på besök.

 

Länge hängde regnmolnen över idyllen Hemmingsmark. Några droppar här och där hindrade inte sommarens stora folkfest, och hockeyturneringen spelades som planerat.

 

Gruppspelet startade vid 12-tiden och de fem lagen krigade på hela eftermiddagen. Kring 16 stod det klart att stjärnspäckade Rävarna var gruppetta och därmed direktkvalificerade till finalen.

Marcus "Nybba" Nyberg hann med att posera framför kameran inför kameran.

Marcus ”Nybba” Nyberg hann med att posera framför kameran inför finalen.

 

Semifinalen mellan PHC och Murphys lag gick till straffar. Det såg först ut som att PHC skulle vinna straffläggningen, men Murphys lag bevisade att lagen om allts jävlighet inte alltid stämmer.

 

Marcus ”Nybba” Nyberg i målet knep sista straffen och skickade Murphys lag till finalen där Rävarna väntade.

 

Finalen såg att bli en enkel resa för Rävarna. Nybba i kassen hade nog inte registrerat att matchen börjat, för det första skotten slank in och det såg inte helt otagbart ut. 0-1 till Rävarna.

 

(Nybba avslöjade att flaskan som inmundigades under gårdagens uppladdning inte innehöll sportdryck. Kanske ligger förklaringen till det billiga insläppet där.)

Hockeyproffset David Rundblad in action.

 

Nåja, matchen sprakade vidare och Rävarna knåpade in ytterligare en strut till 0-2 och allt såg kassaskåpsäkert ut. David Rundblad och Adam Larsson i Rävarna bjöd publiken på det ena hockeygodiset efter det andra och 0-3 hängde i luften.

 

Där hände något. Kanske tog Rävarna ut segern i förskott? Kanske fick Nybba övernaturliga krafter för han spikade igen kassen med lås och bom. Innan pausvilan hann Murpys lag med en reducering och ställningen stod 1-2 när andra halvan startade.

Precis när alla väntade på slutsignalen slog han till. Matchhjälten Oscar Lindberg som hängde in 3-2 till Murphys lag.

Precis när alla väntade på slutsignalen slog han till. Matchhjälten Oscar Lindberg som hängde in 3-2 till Murphys lag.

 

Murphys lag gnetade på och strax före slutsignalen betalde sig allt slit. 2-2 letade sig in mellan maskorna. Alla förväntade sig nog en straffläggning. Alla utom en. I den absolut sista sekunden drog Oscar Lindberg till från höften med en riktig rackabajsare som resulterade i slutresultatet 3-2 till det uträknade Murphys lag.

 

Grattis Murphys lag och grattis hela Hemmingsmark med Petter Widmark i spetsen som var spindeln i folkfest-nätet. Visst blir det en favorit i repris nästa år?

 

Alla bilderna från folkfesten i Hemmingsmark finns på knappen under bilden.

Ploj eller inte så verkade segerglädjen väldigt äkta. Det är ju vinnarskallar vi har att göra med.

Ploj eller inte så verkade segerglädjen väldigt äkta. Det är ju vinnarskallar vi har att göra med.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!