Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

MUSIKSLÄPP: PERSHAGEN – DEN SISTE AV MITT NAMN

Pershagen lyssnade jag på för första gången på Krokodil i maj förra året. Sen var jag fast.

Trummor/bas/gitarr-trion gör tillsammans instrumental musik som tar en bort från verkligheten en stund, och det är magiskt bra. Sen Krokodilspelningen har bandet lirat på flera ställen runt om i landet, och framför allt spelat in sin andra platta i Göteborg. Imorgon släpps albumet ”Den siste av mitt namn”.

Pershagenpress

Pershagen. Från vänster: Jimmie, Johan och Jeff.

 

Pressreleasen säger:

”Den siste av mitt namn illustrerar tvära känslomässiga kast: ensamheten och övergivenheten tar sitt uttryck i desperation, i vrede och sorg, i apatiskt lugn och hjälplös smärta. Skivan är en självklar utveckling från Pershagens första EP, Silverarken – det musikaliska spannet är större, men kärnan av improvisation och musikalisk frihet är lika tydlig som alltid.”

 

Jag fick en kort pratstund med bandets trummis Johan.

 

Hur kom albumet till? 

– Vi spelade in den förra sommaren, vissa låtar var färdiga sen innan och några skrev vi direkt i studion.

 

Pershagen Affisch 160317 (2)

Turnéplanen.

Varför temat ensamhet?
– Det speglade de tidigare låtarna. När vi fortsatte skriva hade vi alla bilden av ensamhet framför oss. Jag själv hade en bild av en gammal person som är ensam.

 

Ni åkte ju ända till Göteborg för att spela in, varför det? 

– Vi känner en kille där, Malcolm, och han gjorde praktik på Svenska Grammofonstudion. Det är en väldigt bra studio med ett mixerbord som bland annat Aretha Franklin och Miles Davis använt. Så det kändes ganska coolt.

 

Fett. När ni nu släpper albumet, vad förväntar ni er? Vad händer härnäst? 
– Vi kommer åka ut på turné med start i Skellefteå och sen söderut med Stockholm som bas. Vi hoppas på att få lite vinyler sålda men också såklart att musiken ska spridas ännu mer.

 

 

 

Ni har ju er releasekonsert här i Piteå. Vad kan man förvänta sig som publik?

Pershagen_frontcover_ 160101– Det kommer bli asfett. Vi kommer lita plattan och ha bra ljud och ljus. Vi kommer också göra det mysigt där inne i Black Box och det kommer också finnas bar.

 

Det låter ju helnajs, eller hur? Vill du stötta ett piteband är detta det ultimata tillfället. Du kommer inte bli besviken.

 

ALBUMSLÄPP: Fredag 25 mars 2016.

 

RELEASEKONSERT: 

Tid: 1 april kl 18:30
Plats: Black Box, Acusticum
Gratis inträde samt ingen åldersgräns (förutom i baren).

 

Evenemanget för releasekonserten. 

Pershagens Facebooksida.
Pershagens officiella hemsida.

 

/Julia C

julia-@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!