Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

MUSIKSLÄPP: QNDA -WAKE ME UP YESTERDAY

”Vet du vilken genre QNDA tillhör får du gärna höra av dig”. Så skriver singelaktuella Albin Eidhagen om sitt band QNDA som precis släppt suggestiva Wake Me Up Yesterday.

 

Att det är en experimentell musikkonstnär vi har att göra med går inte att ta miste på. Albin Eidhagen är en -93:a från Sundbyberg som hittade flowet på Framnäs Folkhögskola. En storstadsbo som insåg att han älskade Piteås småstadsliv och framförallt lugnet vid älven nedanför Framnäs.

 

Musikintresset har alltid funnits där. Redan som 13-åring började Albin skriva låtar och efter flytten till Framnäs har det exploderat. Förebilderna heter Bright Eyes, Bob Dylan, Fink och The Decembrists. På senare år har den listan utökats med elektronisk och samplebaserad musik som Gotye, James Blake, The Knife, Moby och SBTRKT.

 

Elin Tannerdal. Basist i QNDA.

Elin Tannerdal. Basist i QNDA.

 

Ett soloprojekt som blev ett band
QNDA började som Albins soloprojekt, men ju mer han lirade med Guido, Jimmie och Elin, desto mer framstod det som en självklarhet att de är ett band. Albin beskriver sina bandmedlemmar så här:

 

– Jimmies karaktäristiska gitarrsound, Guidos tighta trumlir och Elins magnetiska basspel blandat med min sång och produktioner blir en vild blandning av trip-hop, soul, electro, indie, pop & rock.

 

Inte helt enkelt att placera QNDA i ett fack med andra ord.

 

 

 

Guido Roos på trummor.

Guido Roos på trummor.

Wake Me Up Yesterday för fri tolkning

Idag, ett och ett halvt år senare sen bandet tog sin form, är det dags för singelsläpp i form av Wake Me Up Yesterday. Albins egna ord om låten:

 

– Wake Me Up Yesterday är som ett väsen. Den började med just den frasen, ”Wake Me Up Yesterday”, och efter det har hela kroppen växt fram kring den. För mig handlar den om att vakna upp med kroppen fylld av ånger och att vilja spola tillbaka tiden. Men det är ingen destruktiv låt. Den fyller mig med hopp eftersom låten är fylld med utrymme för eftertanke. Texten går som ett mantra och får mig att reflektera samtidigt som man i bakgrunden förs genom ett ljudlandskap av en mängd olika upplevelser.

 

Wake Me Up Yesterday är som ett väsen

 

Albin gillar inte att ”ge” låten en mening. Den kan ju betyda något helt annat för dig. Vi tar en titt på texten.

 

Elin Tannerdal och Albin Eidhagen.

Elin Tannerdal och Albin Eidhagen.

 

”Open, let the sun breath. Feel the fog from my breath on the window show the depth of today.
Slowly, feel a memory, take control of my soul, what i did is my fault, i’m ashamed.
I can’t throw this life away, so please wake me up yesterday.”

 

De raderna har ju olika betydelser beroende på vem som läser dem.

 

Fler singelsläpp och sommerturné i sikte

Denna vecka åker QNDA till SPOT-festivalen i Aarhus och fronta branschfolk. I vår planerar QNDA att spela in fler låtar och hoppas även på en sommarturné.

 

Alla får såklart tolka låten som de vill, men i mina öron låter det som en potentiell hit. En skön meditativ melodi med mjuka toner och Albins sammetslena röst. Hur kan man inte gilla det liksom. Här är Wake Me Up Yesterday.

 

Albin Eidhagen.

Albin Eidhagen.

 

Wake Me Up Yesterday på iTunes

QNDA på Facebook

 

//Micke S
mikael@p-town.se

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!