Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

NÄR STAMPORKESTERN MÖTTE MANDO DIAO

P-town har fått brev av musikern och Framnässtudenten Albin Eidhagen som har en inspirerande historia att dela med sig av. Det var så himla fint att vi väljer att pubba det rakt av. Enjoy.

“På nyårsafton berättade min vän Cajsa Söderman om att Mando Diao och Falun2015 hade en tävling där man skulle göra en cover på VM låten – Love Last Forever och som pris för bästa cover kunde man vinna biljetter till skid-VM och Mando Diaos konsert i Falun samt en träff med bandet. Jag och Cajsa som är stora Mando Diao fans såg det som en självklarhet att delta och frågade våra närmaste vänner Kevin Hamring, Elias Sjöwall och Rebecca Lundholm om de ville vara med.

Tillsamman gjorde vi vår akustiska folkrockiga tolkning av originalet och bildade gruppen Stamporkestern eftersom vi använder oss av fotstamp och handklapp som rytmisk grund i produktionen.

Det hela gick vägen, vi vann och i måndags for vi från Framnäs och Piteå för att träffa våra idoler. Först ett möte med Mando Diao och efter det den bästa konserten jag upplevt. Men det hela slutade inte där, press från hela landet har hört av sig och i idag (tisdag 24 februari) när vi stod på arenan redo att se Kalla åka favoritdistansen så hör vi hur de berättar om tävlingen vi vunnit i arenans bild & ljudanläggning, och berättar att Stamporkestern var vinnare. Av en händelse råkar vi stå två meter från där de filmar detta och när vi står och hoppar och skriker för att det är kul att de pratar om oss så kommer en producent fram och frågar om det är vi som är Stamporkestern. Så de skickar direkt fram oss framför  kamerorna och kör en intervju live, på storbilden i Falun, med 10 000 människor på plats. Efter intervjun spelar de vår tolkning av VM-låten, så att alla 10 000 kan höra den.”

Inskickat av: Albin Eidhagen, 25 februari 2015.

Låten på Soundcloud.

Länk till Stamporkestern på Facebook

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!