Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

NÖRDNYTT #2 – ERIK ROSENGREN

De har gått från att vara de töntiga till att beskrivas som en intellektuell kunskapselit inom specifikt område. Glöm Batman och Spiderman, vår tids superhjälte kallas Nörd.

 

Nörd: Erik Rosengren
Nördålder: 24
Nördjobb: Oh My!
Nördområde: Specialeffekter och 3D-modellering/animering

 

Veckans nörd bjuder inte helt oväntat på kaffe i Ironman-kopp. Erik Rosengren plockar också fram en Avengers serietidning som jag får kika i. Jag berättar för honom att jag inte sett filmerna trots alla lovord jag hört, den visuella upplevelsen ska tydligen vara utomordentlig. Som begåvad nörd inom specialeffekter kan Erik intyga att Avengers filmerna faktiskt bör skådas.

 

Det är mycket superhjältar Erik, är det verkligen specialeffekterna du är intresserad av?

nörderik&matilda kopia

Vi nördar ner oss i Eriks Marvel-böcker. Foto: Malin Rosengren

 

– Det kanske är en täckmantel att jag gillar specialeffekterna och att jag egentligen tycker mer om superhjältar, säger han och skrattar.

 

– Det började nog i Superhjälte genren och sen gick det över när jag var 14 typ och så började jag nörda in på film och specialeffekter.

 

Beskriv dig själv med 3 ord  

Nördig, intresserad, intro/extrovert. Det sistnämnda är svårt att förklara menar han, blyg eller situationsanpassad kan vi också kalla det kommer han fram till.

 

Från lasersvärd till Oh My!

Efter att han i 8:an lärt sig bemästra konsten att tillverka digitala lasersvärd växte intresset för skapande av visuellaeffekter. Idag jobbar han för Oh My, som är en content- och digitalbyrå, där han producerar reklam- och filmprojekt.

 

– Drivkraften ligger nog i att jag vill bräcka mig själv på något sätt, att veta att jag kan göra de här grejerna och när man når en viss typ av kvalité, det tycker jag är härligt.

 

Vad är det nördigaste du gjort?

– Jag friade till Malin genom att klippa in mig själv i sagan om ringen.

 

Konceptet gick hem. Med godkännande av paret Rosengren presterar vi här en sekvens av frieriet:

 

 

 Tv-spel ger inspiration!

– När jag var liten ritade jag massor, jag har väldigt lätt för att snöa in på områden.

 

– TV-spel är en annan nördighet. När vi gifte oss handlade hälften av alla tal till mig om tv-spel. Men det var framförallt när jag var yngre, nu har jag tappat det lite grand, men jag tycker att tv-spel ger inspiration.

 

Allt skapande är roligt och givande tycker han, att vara kreativ på sitt eget sätt är grunden till varför Erik håller på med det han gör.

 

– Man kopplar bort liksom, får hamna i en egen värld, förklarar han.

 

Värdefullt material

Erik plockar fram en mystisk Marvel-box med böcker vilka jag har svårt att tyda. Men bredvid mig sitter experthjälpen jag behöver för att begripa denna högst välutvecklade skrift.

 

Foto: Malin rosengren

Iron man är Eriks favorit-superhjälte. Foto: Malin Rosengren

Erik förklarar: 

 

– Här ser man hur de har tänkt och byggt olika grejer. De som har ritat det här följer jag ju såklart på Instagram. De designar allt, även hur till exempel en dräkt ska fungerar mekaniskt, inte bara hur den ser ut. Härifrån hämtar jag inspiration.

 

 

 

 

 

5 snabba

 

Barnkalas eller inget kalas alls?  Barnkalas framför alla andra kalas.

Chrome eller Safari? Chrome.

Äpple eller banan? Äpple, om jag måste äta någon av dem.

Australien eller Nya Zeeland? Nya Zeeland.

Game of Thrones eller fjällvandring, eller Game of thrones när du fjällvandrar? Fjällvandring. Tror natur- och frihetskänslan försvinner lite om man tar med sig en TV-serie.

 

 

 

Eriks hängivenhet fascinerar mig. Tar han sig an en utmaning slutför han det på ett briljant sätt, det är allt eller inget. På eller av. Jag eller nej. Hundra procent. När inspiration kommer, kämpar han för att producerar något fett på skärmen, håll med om att det är beundransvärt? Jag kan inte ens slutföra en fifamatch som går dåligt liksom. Det här med att konkret förverkliga sina tankar är inte självklart, svårare än det låter. Men det är väl just detta som är så bra med nördigheten? Denna starka hängivenhet kan jag betrakta som en superkraft. Och Eriks superkraft bidrar till utveckling av den dolda men mycket verkliga digitala sfären.

 

Vill du fortsätta följa Erik och hans nördigheter är han aktiv på Instagram : Turetaskig

 

/Matilda Berggren

Tipsa mig om Piteås härligaste nördar på matilda@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!