Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #21: MAGDALENA PAJALA

I tjugoförsta avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Magdalena Pajala.

 

” Genombrott. Självförtroende. Kaos. – Dessa tre ord beskriver mitt år 2010, året som är en viktig del av min idrottskarriär och mitt liv. Då ganska oväntat slog jag igenom, åkte världscup och började njuta av att äntligen få göra det. Ett mål som har varit ganska långt borta innan säsongen började, knackade plötsligt på dörren. Det var en härlig överraskning. Skidor för mig är mitt jobb och min stora passion. Men just då tänkte jag inte så mycket på att det som mitt jobb utan åkte för mig själv, för att jag älskar det, och plötsligt var jag i min stora dröm. Vägen dit har inte varit dans på rosor utan mycket motgång och perioder då jag brottats med prestationsångest. Att jobba bort det och förstå att man är precis samma person utan alla resultat, känns fantastiskt skönt. Jag har lärt mig att energin finns i nuet. När jag startade i OS för första gången insåg jag hur mycket jag älskar det jag gör, hela upplevelsen och lyxen att ha det som mitt jobb. Att få leva sin dröm, delta i skidtävlingar, träffa olika fantastiska människor och se sig själv utvecklas hela tiden. Mästerskapet år 2010 är en återkommande inspiration i min träning och det är framför allt det som driver mig fram. År 2010 fick jag för fösta gången vara med i A-Laget och började resa mycket. Något som blev en annan belastning för kroppen och efteråt var jag sjuk och skadad. Det var så stora omställningar med allt i livet. Jag flyttade tillbaka till Piteå, letade efter nya vänner i staden, finna ett lugn i livet och så började jag tävla på riktigt. Samtidigt som allt var så härligt, var allt så omtumlande. Jag är så stolt över att jag med hjälp och stöd lärde mig att hantera pressen och fokusera på det som händer i stunden. Just ser jag fram emot mycket jobb, nya utmaningar och längtar efter att kliva upp på pallen i ett stort mästerskap och på världscup. ”

 

Om Magdalena
27–årig längdskidåkare som tycker om att tillbringa tid med sin man, familj och vänner. Är intresserad av odling, mode&design. Älskar att laga mat och baka. Om hon skulle bli bjuden på en efterrätt skulle den gärna varit mycket chokladig. Hon älskar att resa, träffa nya människor och möta nya kulturer samt motionera. Enligt henne, lever hon sin dröm just nu. Om tio år hoppas hon att hon bor någonstans i Piteå, med närhet till vatten och stan, har ett arbete som känns inspirerande och har barn i sin familj.

 

/Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!