Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #22: KAROLINA KOWALSKA

I tjugoandra avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Karolina Kowalska.

 

”Dans är så mycket mer än bara steg. Genom olika TV-program, som exempelvis Let’s Dance, har folk börjat få upp ögonen för dans, men då är det pardans med fina, glittriga klänningar, kostym och orkester. Men dans är så mycket annat också! Det är fysisk träning, kroppskontroll, självsäkerhet och självständighet. Dessutom påverkar dans den sociala och konstnärliga biten av våra liv och personligheter. Vi kan uttrycka oss och visa känslor på ett helt annat sätt och framför allt, så kan vi lära oss något nytt om oss själva. Jag tycker att det är synd att dans inte uppmärksammas lika mycket som andra träningsformer samt att de estetiska ämnen värderas lägre i skolan. Delvis kan det vara SYO-rnas fel som inte har den kunskap som behövs när de ska hjälpa 9:orna inför gymnasievalet. Jag växte upp i inlandet och hade absolut inte hört att det finns dansskolor och utbildningar innan jag sökte själv. Dessutom tycker jag att dans på estetiska programmet presenteras fel i vissa fall. Många vuxnas inställning till dans är att det är en enkel utbildning som man kan glida igenom. Men det är varken sämre eller ”chillare” än alla andra utbildningar. Man får grundkunskaper, precis som på exempelvis samhällsprogrammet, så varför inte kombinera sina intressen med ett yrke man trivs med? Jag är så tacksam att jag alltid fått stöd av mina föräldrar. Mamma har alltid haft positiv inställning och stöttat mig så mycket hon kunde. Därför kunde mina drömmar gå i uppfyllelse! ”

 

Om Karolina
27-årig danslärare som driver en blogg där hon skriver om sina resor, dans och LCHF. Hon gillar att laga mat, dricka gott kaffe, träna och resa. Favoritresmålet är Frankrike. Hennes dolda talang är att härma Mr. Bean. Om hon får välja spenderar hon sin fredagskväll hemma och lagar god mat tillsammans med sin sambo samt kollar på TV-serien, Breaking Bad.

 

/Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!