Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

P-TOWN KLÄR MÄNNISKOR

Vi började utsmycka djurhudar och bry oss om vem som fick ha på sig vad och varför. Nu utsmyckar P-town människor med kläder från The Local Store och vi bryr oss inte om vem som har på sig vad och varför.

Det var från början människans verktyg för att bemästra väder, vind och terräng och när Mark Stoneking studerade kroppslusens DNA (Ja. De som lever på människokroppen) kom han fram till att det var så sent som för 114 000 år sedan som vi människor inte längre skyddades av en päls, utan tvingades bära värmande kläder.

 

Det dröjde inte länge förrän människan började utsmycka djurhudarna och bry sig om vem som fick ha på sig vad och varför. Idag har det utvecklats till ett sätt att visa vem en är och inte allt för sällan vad en står för. Kläderna har genom tiderna varit en stark markör för status, tillhörighet och identitet och så har det, på olika sätt, kommit att fortsätta vara. På gott och ont.

 

I det medeltida Europa var det olagligt för en människa med vulva att bära det som kopplades ihop med ”manskläder”. Människor med penis fick inte heller bära så kallade ”kvinnokläder”. Det komiska med detta är att alla människokroppar lever i olika väderförhållanden, alla med människohudar som behöver skyddas, därför bör den kvarlevande idén om vad för typ av kläder som tillhör vem kastas ned i en köttkvarn och toppas med lite pesto.

 

P-town sprang förbi The Local Store på kafferasten och gjorde ett nedstamp. Här bjuder vi på coolmäkta brudar som bemästrar väder, vind och terräng i tygstycken som symboliserar nutid. I 114 000 år har vi väntat.

08 December 2015-Brannboll_Erik_Ptown-12

Haedil// Bucket: Dedicated.

12

15

Agnes// Byxor: Just Junkies Flex. Tshirt: The Blue Uniform. Skjorta: Les Artists Klocka: Nick Cabana. Alexandra// Jacka: Selected. Halsduk: Dedicated. Matilda// Byxor: Just Junkies Flex. Tröja: Dedicated. Keps:YPITS. Haedil// Tröja: Cheap Monday. Bucket: Dedicated. Klocka: Nick Cabana.

11

Haedil// Tröja: Cheap Monday. Bucket: Dedicated. Klocka: Nick Cabana.

10

5

Agnes// Byxor: Just Junkies Flex. Tröja: Cheap Monday. Klocka: Nick Cabana. Haedil//Bucket: Dedicated. Tröja: Dedicated. Klocka: Nick Cabana.

16

Agnes// Jacka: Suit. Skjorta: The blue uniform. Keps: Dedicated. Klocka: Nick Cabana.

3

4

Haedil// Tshirt: The Local Store. Klocka: Nick Cabana. Agnes// Jeans: Cheap Monday Unisex. Tshirt: The Blue Uniform. Skjorta: Les Artist.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!