Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

P-TOWN MÖTER LISA AJAX

Det är söndagseftermiddag när vi får träffa Lisa Ajax; söt, förkyld och genomtrevlig. Det här är en tjej på 16 bast som turnerar Sverige runt med ett fyramanna-band, en turnéledare och en strävan att gå från Idol-Lisa till artisten Lisa Ajax.

 

Nyfikna på hur en TV4-kändis gåLisa Ajax-4r vidare från en nationell kanal till att bygga vidare på sitt varumärke berättar Lisa hur hon hanterar framtiden.

 

– Jag försöker ta en dag i taget. Nu satsar vi på turnén och senare i år kommer vi att jobba på ett album, steg för steg tar det en vidare.

 

Den unga artisten utstrålar lugn och mognad. Hon är samlad, jordnära och vet vad hon vill.

Lisa Ajax-3

 

– Jag tänker ganska mycket, jag tänker nog mer än vad jag säger, säger Lisa och vi får samma intryck. Det här är en tjej som bubblar av tankar och känslor, och vars främsta kommunikationskanal är via den tekniskt briljanta sångrösten.

 

Förkyld till sin fördel

 

Lisa bjuder på en varierad konsert på dryga timmen. Låtar från Idol-resan blandas med noga utvalda covers som passar Lisas R&B-influerade röstkaraktär.

 

En förkylning bjuder på spruckna toner i det höga bröstregistret, men även på sårbarhet i en raspig huvudklang. Det märks exempelvis under låten “Homeless” där förkylningen faktiskt tillför låten djup. Ajax största styrka under denna konsert är utan tvekan hennes nakna, skadade röst som blottar den ärliga innebörden i låtarna.

 

Hon är ute på sin första turné och hon gör det proffsigt. Tid och erfarenhet kommer att göra henne trygg på scen och när Lisa förstår att hon kan luta sig helhjärtat mot sina tekniska kunskaper kommer fokuset på känslan och framförandet att öka. Steg för steg kommer bitarna att falla på plats och Lisas utvecklingskurva kommer att skjuta mot skyarna.

 

Lisa Ajax-1

Idol en liten del av en stor karriär

 

Lisa Ajax förtjänar en bredare publik som klappar en gång till när konserten är slut. Vi tror på att den som vill mycket, gör mycket och uppnår mycket, och vi ser framemot det album som planeras släppas till sommaren.

 

Det är få som lyckats bygga en egen karriär när Idol-lampan slocknat, men Lisa Ajax ser inte ut att ha lagt sin karriär i händerna på tävlingen. Idol var bara början, eller som Lisa själv säger:

 

– Jag såg det här som ett sätt att visa upp mig för Sverige, få ett ansikte utåt och låta folk veta vem man är.

 

/Sofia Arvidson
sofia@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!