Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

P-TOWN TESTAR: PG-BURGAREN

En söndag i mars hände en stor grej. Pär Grahn var bakis efter en lagfest, hungrig som man kan vara, hade grillen framme hos sin farmor och farfar och var sugen på både parisare och burgare. PG-burgaren blev född.

 

Han la ihop dem båda mellan två bröd tillsammans med rostad lök, dressing, senap, ketchup, lök och bostongurka, kombinationen blev en måltid som eventuellt skulle kunna föda en hel familj. Framför allt som mål, där det i true Sunes-anda ingår en låda pommes.

 

 

P-town tog med sig en coolmäkta testpanel bestående av Elin Wiklund, Jessica Backman och Maria Nystedt för att provsmaka och matkoman blev ett faktum.

pg_burgaren_ptown_testar-5

Jessica Backman, Elin Wiklund och Maria Nystedt testade Sunes senaste mål: PG-målet

 

 

Hörni, first impression?

 

Maria Nystedt: Jävligt god ju! Väldigt mycket ost, den blev liksom krämig utan att vara sladdrig.

 

Elin Wiklund: Man var ju lite skeptisk men det var ju inte en dålig kombination. Bostongurkan fungerade väldigt bra, det trodde jag inte.

 

Jessica Backman: Ja, den var över förväntan. Den luktade faktiskt lite märkligt innan, men den var god! Var är senapen dock?

 

 

De andra håller med om att den försvann i den övriga generösa fyllningen. Den rostade löken likaså, den löstes liksom upp i dressingen. Det verkar dock inte ha en större effekt på smakupplevelsen, Nystedt är ovanligt fåordig och vi skojar inte när vi säger att det mestadels hörs mumsljud från hennes hörn av bordet.

 

– Det är liksom mycket klägg utan att den blir för flottig, den ser väldigt vacker ut, kommenterar hon mellan tuggorna.

 Sjukt att ingen kommit på det här tidigare.

 

Upphovsmakaren bakom PG-burgaren, Pär Grahn, är själv nöjd över pariserhamburgaren.

 

– Det sjuka är egentligen att ingen kommit på det tidigare, man har ju grillat hamburgare och parisare bredvid varandra i alla tider. Många är skeptiska i naturen till kombinationen men de flesta som provar är positivt överraskade. Men den är ju jävligt köttig, den har ju inget mellanbröd som många andra dubbelburgare har.

pg_burgaren_ptown_testar-7

Han berättar också hemligheten bakom den bästa PG-burgaren:

 

– Trixet är att man ska känna krispigheten i den krispiga löken. Prova själv nästa gång du är ute och grillar!

 

P-towns testpanel är eniga i att de skulle kunna beställa den igen.

 

– Men man måste vara riktigt hungrig, konstaterar Jessica.

 

/ Linnea

 

pg_burgaren_ptown_testar-4

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!