Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

P-TOWN TESTAR: TVÅ NYA RÄTTER PÅ TAKTERRASSEN

Under sommaren har ju Piteås restaurangliv fått ett tillskott i form av en uteservering – Takterrassen från Röda Lyktan. Men vad går den egentligen för? P-towns egna Agnes och Simon har testat två av de nya rätter som serveras; Rökta räkor och Charkbrickan.

 

Det är sol och varmt när jag, Simon och Agnes kliver ut på Takterrassen och välkomnas av personalen. Några minuter senare får vi serverat två rätter. Den första är Rökta räkor med aioli.

14-15juli2015_takterrassen_webb-16

Första rätten serveras. Rökta räkor insvepta i papper tillsammans med vitlöksbröd och aioli.

IMG_0257

Simon är skeptisk, men prövar sig ändå på en räka.

Agnes säger genast:
– Det här är jättesnyggt!, och Simon håller med.
Sen börjar det trixiga, nämligen att skala räkorna. Men det visar sig att Agnes redan är någon sorts expert.
– Jag älskar räkor, jag har gjort det här flera gånger.

 

IMG_0261

Agnes gör en specialare; vitlöksbröd med räka!

Om Agnes älskar räkor så tycker Simon det motsatta. Han har knappt skalat en räka heller men gör ändå ett försök.
Det går förvånansvärt bra och snart är räkan skalad och ätbar.
– Det är helt okej för någon som inte gillar räkor, konstaterar han.
Efter några räkor berömmer Agnes takterrassen för att de inkluderar några våtservetter i rätten.
– Det är jättebra. Man blir väldigt grisig annars haha.

 

Tespanelen ger sig sen på vitlöksbrödet. Det får ingen större reaktion, utan som Simon sa ”det smakar som det ska smaka”.
– Ja, det är som de som finns på ICA, instämmer Agnes.
Men det är ingenting negativt för den här panelen som sen också provar på aiolin.
– MMM, låter både Agnes och Simon.
– Det här var fett nice!

 

IMG_0285

Åsikter antecknas.

Då har panelen både prövat de rökta räkorna och brödet. Vad tycker de om den här rätten?

– Skitgott!, säger Agnes.
– Det är dock bra att det inte bara är räkor, menar Simon.
– Ja, det är gott att skära av med brödet emellanåt, annars kan man nog bli ganska less även om man gillar räkor.

 

Det är dock ingenting man blir mätt på enligt panelen, utan passar med som sällskapsmat, som lite tilltugg en eftermiddag.

 

Efter den smakupplevelsen är det dags för nästa:

IMG_0265

Charkbrickan. Här finns lite smått och gott; Kött, salami, ostar, bröd, olika såser samt oliver. Några jordgubbar toppar brickan.

IMG_0277

Jordgubbarna uppskattades av panelen.

– Det här är jättemycket mat, är den första reaktionen vi får av Simon.
Och nog är det så. Här finns mycket av allt. Och från allt tar Agnes direkt en bit av brieosten.

– Jag älskar brieost! Så gott.

 

De båda tar några bitar av köttet och hummar nöjda. Sen också lite av brödet där det blandas friskt av ostar, marmelad, aioli och oliver som pålägg.
– Det här brödet är jättegott, lite segt sådär, säger Agnes.

 

IMG_0301

Agnes är fett nöjd med sin kreation.

En trevlig touch är jordgubbarna på toppen som adderar lite frisk känsla.
När frågan om vad de tycker om rätten som helhet är svaret enväldigt;

– Aslyxigt! ropar Agnes.
– Ja, en riktig lyxlunch, håller Simon med.
– Jag tror inte ens att det finns något annat ställe i Piteå som har en sån här bricka, men det är jättegott.

 

IMG_0306

Testpanelen: Simon Berg och Agnes Lundberg till er undsättning.

 

 

Så båda rätterna fick högt betyg av panelen. Såg det gott ut? Bara att ta sig till Takterrassen för en smakbit!

 

/Julia C
julia@p-town.se

 

Extrabilder:

IMG_0298

Ailoi är ett måste.

 

 

 

 

 

IMG_0293

Simon i ett tappert försök att skala räkor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0263

Finskuret kött = Lyx!

 

IMG_0269

Både Agnes och Simon gillar brödet starkt.

 

IMG_0270

Marmeladen var en uppskattad överraskning.

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!