Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #15 – MARIA DANELL

I femtonde avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Maria Danell.

 

 

”Jag började min danskarriär väldigt sent men jag var helt säker på att det är det jag ville göra. Jag flyttade ner till Stockholm och sedan till New York för att utbilda mig. Och nu jobbar jag med att Piteås dansgymnasium och hoppas på att många unga kommer att få den utbildning som jag inte fick när jag var i deras ålder. Att jobba med dans på den nivå och ge den chansen till andra är fantastiskt. Att se de bli sig själva med dans och utvecklas. Största missionen är att det finns gymnasium i Piteå och du kan gå estetprogrammet med dans på schemat och få motsvarande behörighet som samhällsprogram ger samt få fantastiska gymnasieår. Jag ser att det är många unga i den åldern som har det tufft. Det är ganska svårt att bli vuxen i hela den sexistiska världen som barnen lever i. Och dans är ju ett sätt att uttrycka sig själv och ta tag i vardagliga problem. Dans är inte bara rörelse – det är också kultur, glädje, utveckling och identitet. Det låter klyschigt men dansen gjort mig till den jag är idag och den ger mig livsenergi. I Piteå fanns det aldrig någon möjlighet till att dansa när jag växte upp här. Hur kommunen har satsat på dansens utveckling i kommunen senaste åren är unikt och fantastiskt. I veckan fick jag reda på att vi kan börja bygga tre nya dansstudios i Regnbågens gamla lokaler för gymnasiets räkning, där vi dessutom kan stärka hobby dansen för alla Piteåbor på kvällstid. Jag hoppas på att dansen blir en självklar del av staden.”

 

 

Om Maria
38-årig danspedagog, dansare och koreograf. Har utbildat sig i Stockholm och New York. På sin fritid älskar hon att vara ute i skärgården, åka båt och ge sina barn naturupplevelse. Hennes dolda talang är att se möjligheter och potential i människor.

 

/ Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!