Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #18 – LEIF LIDMAN

I artonde avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Leif Lidman.

 

 

” Hemma är hemma. Jag tycker att Piteå är en fantastisk stad. Här finns vänlig atmosfär, trevliga människor och nära till natur och avkoppling. Mentaliteten här är att man ställer upp för varandra. Dessutom finns det kraft i Piteå som gör att staden ständigt utvecklas. Jag förstår helt och hållet dem som kommer tillbaka hit när de blir gamla för att när man blir äldre så tänker man på det gamla och längtar tillbaka. Det som jag tycker är lite tråkigt är att många inte känner till Piteås historia. När jag gick på Komvux många år sedan skulle vi skriva en uppsats och jag ville fokusera på nöjeshistorien i Piteå. Jag kom till insikt om att det fanns väldigt lite information kvar. Det fanns en gammal utställning på museet som jag kunde ta del av så jag fick intervjua några personer för att ta reda på mer fakta. Och det är så mitt äventyr med insamling av olika saker och bilder om Piteå börjat. Sedan dess har mina samlingar eskalerat. Jag brukar säga att jag samlar på Piteå. Jag tycker att det är intressant att veta något som inte många känner till om staden som de bor i. Jag lovar att denna stad bär på många gömda hemligheter och tro det eller ej men det är så spännande att ta reda på några av dem. Jag önskar att man hade berättat lite mer om lokalhistorien i skolan istället för exempelvis kungar i Uppsala. ”

 

 

Om Leif
57-årig pitebo med förkärlek till lokalhistoria. Med andra ord så samlar han på Piteå. Engagerar sig i allt från turistutveckling av Piteå till stora loppisen och Piteå Museum. Drömmer om att skriva en barnbok och skapa en sida där allmänheten kan ta del av bilder som han samlat. Gillar att fota och är inte bra på att laga mat. På varje julafton står han för köttbullar.

 

/ Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!