Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #25: EMIN ZEYNALOV

I tjugofemte avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Emin Zeynalov.

 

” Vintern 2002 bestämde jag mig för att lämna mitt hemland, Azerbajdzjan. Eftersom det är ett gammalt Sovjetiskt land som blev självständigt några år innan så var det politiska och ekonomiska läget lite ostabilt. Dessutom så har jag alltid velat att resa och utveckla mig. Jag satte mig på flyget till Moskva för att senare hamna i Tyskland. Efter två veckor där tog jag tåget till Göteborg för att till slut hamna i Älvsbyn där jag fick min lägenhet. Eftersom jag flyttade från Azerbajdzjans huvudstad, Baku, så var mitt första intryck i stil av: ”Vad gör jag här? Det är ju bara skog”. Det var spännande, men ändå lite läskigt. Det var många nya intryck och kulturkrockar. Det kändes som att jag hamnade på helt annan planet. Allt var annorlunda. Jag bestämde mig direkt för att skaffa jobb och lära mig svenska. Jag fick mitt första jobb på en pizzeria i Älvsbyn. Det var då mitt äventyr med restaurangbranschen började. Sedan dess har jag jobbat i bland annat Jokkmokk och Stockholm för att till slut hamna på Pite Havsbad i Piteå, där jag är restaurangchef. Jag trivs bra på jobbet och har utvecklats otroligt mycket. Jag fick prova nya saker och lära mig av mina upp- och nedgångar. Jag är tacksam för att jag har fått chansen att träffa otroligt fina människor här i Sverige, som hjälpt mig. Även om jag längtar till Azerbajdzjan till min familj och mina vänner så har jag gjort Piteå till mitt hem. Det är ett fantastiskt ställe. Varje gång när jag är utomlands känns det väldigt skönt att komma tillbaka hit. ”

 

Om Emin
38–årig restaurangchef på Pite Havsbad. Tycker om att tillbringa tid med sin familj samt sina nära och kära. Sonen och den nyfödda dottern är hans ögonstenar. Tycker om att se på film, resa och lyssna på musik. Hans passion är att fotografera och retuschera bilder. Hans dolda talang är att spela gitarr och behärska fem olika språk. Om fem år hoppas han på att äga egen krog men framför allt vara lycklig och frisk.

 

/ Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!