Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #26: JULIA CARLZON

I tjugosjätte avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Julia Carlzon.

 

” Att vara osjälvisk är för mig att ge upp en del av sina saker, för kärlek till världen. Efter att jag fått upp ögonen för världens alla problem så bestämde jag mig att jag vill göra något åt dem. Det är mycket som händer runt omkring oss, men fortfarande få som gör något. Jag känner att om jag inte gör det, vem kommer att göra det annars? Vem kommer att göra skillnad? Jag brinner för olika samhällsfrågor, speciellt jämställdhet och förståelse för varandra. Jag vill upplysa om dessa problem. Jag vill visa vad sanningen är. Jag vill åka ut, se det med mina ögon och hjälpa. Det tycker jag är otroligt viktigt. Dessutom vill jag kunna koppla min stora passion, som är musik, med samhällsfrågor. Jag kan tänka mig att människor tycker att jag är bara en liten sextonårig tjej från Piteå och att jag kommer aldrig att uppfylla mina drömmar. Åtminstone försöker jag att uppnå dem. Jag tror att det är otroligt viktigt med viljestrka. ”Ingen dröm är för stor” – visst låter det klyschigt men det har sin poäng. Det är många som lägger undan sina drömmar i en byrålåda eller vågar inte försöka mer om de misslyckas. Men det går inte att sitta hemma, det krävs hårt arbete. Och visst kommer man att misslyckas på vägen dit, men då gäller det att försöka igen. Efter regn kommer solsken. ”

 

Om Julia
16 – årig elev som går estetprogrammet med inriktning musik. Dessutom jobbar hon extra med att skriva. Gillar att umgås med sina kompisar, syssla med musik och resa. Är engagerad i olika samhällsfrågor. Är luststyrd och kan inte sitta stilla. Om fem år vill hon kunna kombinera hennes passion, musik, med något viktigt, som att hjälpa andra.

 

/ Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!