Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅS FLITIGASTE PRANKARE I BROBYGGANDE FILMPROJEKT

Han är förmodligen den som ligger bakom flest pranks i Piteå kommun. Nu är Anders Westergren aktuell som manusförfattare till Piteå Kommuns kortfilm om flyktingvänskonceptet som skildrar en nyanländ flyktings vänskap med en godhjärtad, dock otursförföljd, Pitebo.

Anders Westergren har skrivit manus till den kommande kortfilmen om Flyktingvän.

Anders Westergren har skrivit manus till den kommande kortfilmen som skildrar integrationsprojektet Flyktingvän.

 

Anders Westergren är en ung medieentreprenör med fetisch för det mesta förutom lagsport. Till vardags driver han webbyrån Helikopter Social Generation och fritiden spenderas på jakt, musik (googla Veckans färsking + Anders Westergren + Idol) och ett ständigt djupdykande i diverse nörderier.

 

Just nu producerar Anders en rätt unik kortfilm på uppdrag av Piteå kommun tillsammans med fotografen Oscar Lovnér som har meriter från bland annat Discovery. Vi besökte filmteamet vid inspelningen av en scen som utspelar sig i en fiskesjö i Piteå och tog samtidigt reda på vad flyktingvänskonceptet är för något.

..Anders Westergren är en ung medieentreprenör med fetisch för det mesta förutom lagsport

I en av scenerna får vi följa Stefan och Berekrat på fisketur.

I en av scenerna får vi följa Stefan och Berekrat på fisketur.

En kortfilm om en oväntad vänskap i Piteå

Utan att avslöja för mycket kan kortfilmen närmast beskrivas som en lokal version av storfilmen “En oväntad vänskap” med en stor dos humor, hög igenkänningsfaktor och mycket hjärta. Kortfilmen utspelar sig i fyra olika miljöer i kommunen där den ena dråpliga situationen avlöser den andra när en Pitebo tar med en nyinflyttad på diverse utflykter.

 

28maj2015_integrationsvideo_ptown-13

Bereket Tsegay spelar ena huvudrollen i kortfilmen som skildrar Flyktingvän.

 

En av kortfilmens huvudrollsinnehavare är 27-årige Bereket Tsegay som kom till Piteå för 18 månader sedan från Eritrea via Sudan och Långträsk. En närmast total omställning där han själv fått stöd och kontakter via flyktingvänskonceptet.

Piterevyns Stefan Svensson spelar den välvillige, dock otrsförföljde, pitebon.

Piterevyns Stefan Svensson spelar den välvillige, dock otursförföljde, pitebon.

 

Den välvillige Pitebon spelas av Piterevyns Stefan Svensson som härmed debuterar i filmsammanhang. Efter vårt besök under inspelningen kan vi lugnt påstå att Stefan och Bereket har talang framför filmkameran.

 

Uppdragsgivare är Piteå kommun som vill lyfta flyktingsvänskonceptet och peppa Pitebor att engagera sig. Flyktingvän innebär att välvilliga Pitebor kan sträcka ut en hand till nyanlända flyktingar i utbyte mot spännande möten, känslan att göra skillnad, och i bästa fall en vänskap för livet.

 

– Det kostar inget och kan ge mycket, säger Anna-Maria Nilsson som är enhetschef på flyktingsamordningen på kommunen.

 

Flyktingsvänskonceptet kostar inget och kan ge mycket.

 

Det kan handla om så enkla saker som att ta en fika eller åka på utflykt med någon som nyligen anlänt till Piteå. Att vara en god medmänniska helt enkelt, och det brukar ju vi Pitebor vara bra på.

 

Mästerfotografen Oscar Lovnér anlitades till filminspelningen. Westergren beskriver Lovnér som en “makalös prylnörd”.

Mästerfotografen Oscar Lovnér anlitades till filminspelningen. Westergren beskriver Lovnér som ”extremt kompetent och en makalös prylnörd”.

Boys with toys.

Boys with toys.

Anders Westergren fixar med ett fiskedrag till en scen.

Anders Westergren fixar med ett fiskedrag till en scen.

Kortfilmen om Flyktingvän släpps inom kort.

Ett glatt crew ligger bakom kortfilmen om flyktingvänskonceptet som släpps inom kort.

Kortfilmen beräknas nå sociala medier om några dagar och slår filmen väl ut kan det mycket väl komma en uppföljning. Vi kommer vara på tårna när filmen släpps så håll ögonen öppna.

 

/Micke S
mikael@p-town.se

 

Ps. Detta är en annons från Piteå Kommun med syfte att uppmärksamma flyktingsvänskoncept. Läs mer på Piteå Kommuns hemsida.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!