Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅS SUPERHJÄLTE KORAD

Så har Piteå fått en egen superhjälte. En person som ödmjukt verkar i det tysta för att det stora maskineriet ska snurra. En person som sällan fått de stora rubrikerna, förrän nu.

Med stor glädje har vi tillsammans med SMASK utsett en person under årens lopp ser till att funktionärer är på plats till Piteå IF:s herrfotbollsmatcher och att ekonomin är i ordning. En person som alltid ställer upp när det vankas Piteå Summer Games och som verkat i idrottens tjänst i 60 år.

 

Grattis Lennart Lindgren – Piteås egen superhjälte som vinner två biljetter till morgondagens utsålda SMASK-show på Studio Acusticum.

Lennart Lindgren.

Lennart Lindgren.

60 år i idrottens tjänst

Under 60 år har Lennart verkat för idrotten i Piteå. Mellan 1993 och 2013 var han ordförande i Piteå IF där han idag är ledamot på fotbollens herrsida.

 

Som ung höll Lennart på med skidor och fotboll. Det brinnande idrottsintresset förde honom mot journalistyrket. Under 42 år var Lennart sportjournalist på Piteå-Tidningen, varav 10 år som chefsredaktör.

 

Idrottsgenerna förs vidare

Lennart barn gör avtryck i idrottsvärlden. Dottern Catarina har vunnit fyra SM-guld i konståkning innan hon blev proffs i USA. Idag gör hon koreografierna till svenska konståkningsstjärnor som exempelvis Alexander Majorov.

 

Sonen Micael Lindgren vaktade Piteå Hockeys kasse under storhetsperioden på 90-talet. Michael gick även i faderns fotspår och är idag sportjournalist på PT.

 

Minnen som sticker ut

Några av Lennarts finaste minnena är skid-SM i Piteå 1978 där Lennart var initiativtagare. Ett annat är den magiska fotbollssäsongen i slutet av 90-talet då både PIF:s damer och herrar tog klivet upp till division ett. Dessutom har Lennart såklart många glädjestunder från dotterns och sonens framgångsrika karriärer.

 

Stoltheten över våra fotbollsherrar och damer går inte att ta miste på, och fundamentet till den framgångsvåg som Piteå som fotbollsstad rider på är Lennart sannerligen en del av.

Jag brinner för idrotten och idrotten ger mig så mycket tillbaka

Ett engagemang som ger tillbaka

Min stora fråga till Lennart är varför han lagt ner sin själ till idrotten?

– Jag brinner för idrotten och idrotten ger mig så mycket tillbaka, svarar Lennart och förklarar:

– Kontakten med unga gör att jag håller mig ung i sinnet. Det, och att dela våra lags framgångar gör allt slit mödan värt.

 

Två lokala förebilder som inspirerar

På frågan vilka förebilder som inspirerar svarar han herrfotbollens ordförande Peter Sandberg som Lennart beskriver som en generös eldsjäl. En annan är Håkan Linneruth på damsidan som skapar fina engagemang och bidrar med nytänk, enligt Lennart. De egenskaperna misstänker vi att Lennart själv besitter.

 

Till sist, som den superhjälte han är så överlåter Lennart SMASK-biljetterna till två bekanta. Lennart har nämligen redan lovat att vara barnvakt, och ett sådant löfte sviker inte Piteås egen superhjälte.

 

Respekt!

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!