Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PORTRÄTT MAGNUS SUNDBERG

Har du varit på en konsert här i stan nån gång? Ett idrottsevenemang? En mässa? Klart du har. Det har Magnus Sundberg också varit. Mest troligt fler gånger än dig.

 

Magnus Sundberg har förmodligen varit på flest evenemang i hela Piteå. Han är nämligen hjärnan bakom Sundberg Production AB, stans största ljud- och ljusuthyrningsföretag.

 

Genom eld

Redan när han som elvaåring styrde upp skolans discon hade han siktet inställt. Han gick sin egen väg och visste precis hur ett snyggt disco skulle bli precis det, snyggt alltså. Det var där någonstans intresset tog fart, men det har förstås inte alltid sett så proffsigt ut som idag.

 

– Som den där gången när ljudanläggningen brann upp 20 minuter innan discot var slut!

Magnus Sundberg.

Magnus har förmodligen sett flest evenemang i hela Piteå.

 

Ja ni, frågan är om Magnus kommer avslöja hur det egentligen gick den gången…Hur som helst, tiden gick och Magnus lärde känna folk som jobbade med ljud och ljus professionellt och fick då hänga med och hjälpa till, som en slags praktik.

 

– Men va fan du får ju inget betalt, kunde polarna säga. Men jag fick ju göra något jag tyckte var jätteroligt och för mig handlade det mest om det, berättar Magnus.

 

På hojen till discot

Han var 16 år när han startade eget och under den tiden jobbade Magnus inom discosvängen. Att vara under arton och turnera som mobil DJ är inte alltid helt enkelt ur ett praktiskt perspektiv, men det skulle göras.

 

– Jag använde cykelkärra för att transportera grejer, folk tyckte det var uppseendeväckande, skrattar Magnus.

magnus sundberg-4

Sedan 1996 driver Magnus företaget Sundberg Production AB.

 

Mobilen kan ju ringa tio på kvällen och då är det bara att svara.

Sedan 1996 driver alltså Magnus företaget Sundberg Production AB. Hojen är med andra ord utbytt. Tur är väl det, då företaget tar sig an uppdrag i hela Norr- och Västerbotten. Magnus försäkrar att det är ett omväxlande jobb med väldigt varierade dagar.

 

– När jag kliver upp på morgonen jobbar jag tills jag är klar. Mobilen kan ju ringa tio på kvällen och då är det bara att svara.

 

Att jobbet baseras på ett starkt intresse går inte att ta miste på. Magnus menar att det väger upp för de ibland obekväma arbetstiderna.

 

Det speciella glittret i ögonen

Vilken tur för oss tänker jag, vem vet hur stans alla shower skulle se ut annars. Jag inser snabbt hur svårt det är att inte bli inspirerad av människor som verkligen brinner för det dom gör. Människor som får det där speciella glittret i ögonen när dom pratar om sina jobb. Och just det, på tal om brinner, hur löste det sig egentligen den där gången när ljudanläggningen brann?

 

– Min kompis som var med och spelade vinylskivor hade med sin gitarr, så han spelade några låtar på den för att avsluta kvällen.

 

Puh. Slutet gott, allting gott. Tack Magnus! Du inspirerar.

 

/Emma Skarpsvärd

Emma Skarpsvard

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!