Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PRIVATPERSON DONERAR SEXSIFFRIGT TILL LAGKAMRAT

Piteå IF Damers verksamhet Lagkamrat är ett initiativ där fotbollsdamerna fungerar som extra hjälpande händer på kommunens äldreboenden. Nu har verksamheten fått ett tillskott i kassan på inte mindre än 100 000 kronor – från en privatperson.

 

 

Lagkamrat är egentligen en fond förvaltad av Sparbanken Nord och finansierad av dem samt andra näringslivspartners. För första gången har ett sådant här stort belopp donerats av en privatperson, någonting som mottogs både oväntat och väldigt tacksamt.

 

– Man blir riktigt varm i hjärtat, säger Kjell-Åke Nilsson, vice VD på Sparbanken Nord, i ett pressmeddelande.

 

En stor del i Lagkamrat är att skapa värdefulla aktiviteter för äldreboendena, någonting som i och med donationen kommer kunna göras med ännu högre kvalitet än innan, på ett angivet äldreboende.

Mats Långström, en av initiativtagarna till Lagkamrat.

 

 

– Det här känns ju såklart jättekul! Den största finansieringen har ju varit företag men vi försöker hela tiden nå ut till privatpersoner också, en del pitebor med föräldrar på äldreboenden har skänkt mindre summor. Vi menar att om många gör samma sak så kommer det ju bli väldigt bra i slutändan – att vi fått den här summan betyder ju att det verkligen finns intresse hos privatpersoner också, och det är ju förstås en milstolpe. Det visar att projektet är accepterat och betrott, säger Mats Långström på Helicopter Brand Design, en av initiativtagarna till verksamheten. Han fortsätter:

 

– Det här är guldkantspengar. Många av aktiviteterna Lagkamrat utför är sådant som inte kostar pengar – promenader, baka och så där. De här pengarna kommer kunna gå till sådant som kanske kostar lite mer, till exempel bjuda på mat eller gå på bio. Det är inte heller omöjligt att man gör något inköp för att kunna utföra specifika aktiviteter. Vi är jätteglada, det här kommer många människor till gagn.

 

/Linnea

 

Fotograf omslagsbild: Anders Westergren

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!