Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

R.I.P. KROKODIL?

Chockbesked! Ett par veckor efter Kårhusets nedläggning nås vi nu av beskedet att Piteås kulturella epicentrum, Krokodil, kommer läggas ner till hösten.

 

Vad Krokodil betyder för Piteås kulturliv går inte att sammanfatta med en text. Krokodil är själva definitionen av ordet kulturkärlek.

 

Verksamheten har pågått sedan 2001 av makarna Ulla och Ronny Eriksson. Ett rättvisemärkt fik i kombination med diverse kulturyttringar i en mysig opretentiös miljö är Krokodils signum (eller har varit får vi snart skriva).

 

Fler än jag själv har upptäckt nya band på Krokodil. Här har lokala talanger som Filip Lundgren, The Chickpeas Band, Oh Jonathan stått på samma scen som internationella namn som Doug Seegers.

 

Vad som föranleder detta tragiska beslut är i skrivande stund inte helt klart. Det som däremot står helt klart är att Krokodils själ anda inte får dö ut under några som helst omständigheter. Det är nu Piteborna själva än en gång måste leva upp till devisen att ”här bor ett folk av en särskild sort”.

 

Kulturälskare, ge er tillkänna!

 

/Micke Sundkvist
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!