Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

REVOLUTION

Revolution. Dansgymnasiet spänner bågen rejält med årets avgångsföreställning. Namnet i sig väcker förväntningar utöver det vanliga. Infrias de?

 

Revolution beskrivs officiellt som en helhetsupplevelse av dans, sång och musik inlindat i en ljusshow. Jag skulle vilja sammanfatta dansgymnasiets vårshow som norrländska dansälvor som letat sig in i Michael Jacksons musikvideo Thriller. Likt en kameleont förvandlas de till utsvultna lodjur som tar ett saftigt bett om publikens hjärtan och vägrar släppa taget.

 

Aldrig tidigare har vi sett en sådan omfattande skolproduktion som inkluderar lasershow, UV-ljus, kusliga sminkningar och tjock scenrök som letar sig upp till tionde bänkrad. Den stora behållningen är dock danseleverna där många lyft sig till nivåer jag inte trodde de besatt.

Gripande scener utspelar sig under Revolution.

Gripande scener utspelar sig under Revolution.

 

Storslagen show som kan poleras

Det märks att det varit många nya element att ta in. Vid några tillfällen klickar inte övergångarna. Inte helt ovanligt för en premiärföreställning.

 

Samtidigt måste alla artister lära sig ”the show must go on” oavsett vad som än händer. Det gör ensemblen och jag misstänker att publiken till de tre sista föreställningarna under fredagen (kl 10, 13 och 19) får se polerade framträdanden.

 

Revolution är förvisso slutet på en era för tredjeårseleverna. Samtidigt kan det vara en början. Med lite poleringsmedel, en skvätt ”kill your darlings” och en extra dos svettiga timmar i övningssalen har Revolution faktiskt potential att gå på turné. Så bra är showen i sitt esse.

 

Vart swishar jag en symbolisk entrépeng i efterhand btw?

 

Tack för alla föreställningar under de senaste tre åren önskar vi dessa avgångselever. Fler bilder på länken.

Tack för showen och lycka till i framtiden önskar vi dessa avgångselever. Fler bilder på länken.

 

 

/Micke S

 

 

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!