Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

R.I.P. KÅRHUSET

Igår blev det klart att Kårhuset i Piteå går i konkurs, och idag stängs portarna för studenter som vill använda lokalen för att äta eller umgås. Detta gör att man tvingas ställa in den efterlängtade Kick-offen som skulle äga rum nu på fredag.

 

”På grund utav konkurs är nu Kårhuset stängt. Man kommer att kunna komma in i lokalen för att värma mat tills vidare. I nuläget vet vi inte exakt vad detta innebär men återkommer så snart vi vet mer. Klubbmästeriet kommer att jobba vidare för att skapa event åt studenterna och jobbar på lösningar.”

Detta möttes studenterna av under måndagen.

Detta möttes studenterna av under måndagen.

 

Så här skriver Klubbmästeriet på Kårhuset i Piteås hemsida. Klubbmästeriet är de studenter som arbetar ideellt för att det ska finnas evenemang, café och roliga aktiviteter för studenterna vid Luleå Tekniska Universitets filial i Piteå, i folkmun mer känt som ”Musikhögskolan”. Vad som lett till att KiP gått i konkurs kan verka simpelt, de har haft fler utgifter än inkomster. Men exakt vad är det som gjort att de gått i konkurs? Vilka faktorer är det som lett till att detta faktiskt hänt?

 

Så fungerar Kårhuset i Piteå

Kårhuset i Piteå är en förening, som inte är kopplad till varken LTU eller Studentkåren. Det är en religiöst och politiskt obunden förening, vars syfte är (var) att samla studenter och skapa evenemang för dem, samt sköta en verksamhet på ett förmånligt sätt för deras medlemmar. Själva byggnaden har KiP hyrt av LTU, som i sin tur står för kontraktet med PNF – ägarna av byggnaden.

Alma Shapiro - Klubbmästare.

Alma Shapiro – Klubbmästare. Bild: Martin Fryklund

 

Optimistisk Klubbmästare

Vi har träffat Klubbmästaren Alma Shapiro, för att få en större inblick i vad som hänt.

 

Varför har Kårhuset gått i konkurs?

 

– Kårhuset har gått i konkurs för att det har varit mer utgifter än inkomster. Färre elever på skolan, mindre engagemang på event osv. Det är svårt att svara på vad som skulle kunna gjorts för att förhindra detta. Färre studenter innebär mindre inkomst, färre luncher har sålts. Studenterna hade kunnat äta oftare på kåren och komma på eventen men nu är det tyvärr försent.

 

Det är såklart tråkigt att KiP gått i konkurs, men jag gillar utmaningen och jag är säker på att den nya lösningen kommer vara minst lika bra.

 

Hur kommer detta påverka er studenter?

 

– Förhoppningsvis hittar vi en lösning så snart som möjligt, som innebär ingen eller väldigt liten förändring. Men ingenting är klart ännu. Vi har många idéer och har kollat på upp olika lösningar. Vi kommer i första hand meddela studenterna innan vi meddelar press.

 

Samarbetar ni med några andra för att hitta en lösning?

 

– Vi samarbetar med flera olika parter, men ingenting är bestämt ännu.

 

Hur känns detta för dig personligen?

 

– Det är blandade känslor. Det är såklart tråkigt att KiP gått i konkurs, men jag gillar utmaningen och jag är säker på att den nya lösningen kommer vara minst lika bra.

 

Efter att ha pratat med flertalet inblandade så har vi fortfarande inte fått något riktigt svar. Det råder mystik kring Kårhuset, men varför? Det finns många obesvarade frågor. Vad som egentligen hänt med Kårhuset i Piteå är ännu oklart. Men en sak är säker, det är otroligt vemodigt för alla inblandade.

 

Vet du något? Tipsa oss på redaktionen: info@p-town.se

 

/Nikita Rönning Ledström

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!