Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ROB GILLIS – MADISON (VIDEOSLÄPP)

Rappartisten Rob Gillis som har varit med i underground hiphopen i Piteå sedan många år tillbaka har släppt sin nya video Madison.

Rob Gillis som egentligen heter Robert Hedman har sysslat med musik sedan 14 års ålder. Idag är han 29 år gammal, han är medlem i musikkollektivet Kusten Klick där han rappar på några musikspår. Nu kommer hans andra släpp på den kommande EP:n – ”Madison”.

 

Var började allt med musiken?

– Jag vill minnas att jag och en polare som var intresserad av graffiti och teckna testade skriva varsin vers på några kompisars låt. Vi spelade in och publicerade den samma kväll. Jag var fast från första stund, för jag inser att jag alltid har kommit tillbaka till musiken trots att det hamnat på is i perioder, säger Rob Gillis när han tänker tillbaka var allting startade.

– Jag gjorde något försök på några första egna låtar åren som kom och sista året på gymnasiet släppte jag en EP, ”Making My Mark”. Något senare följde jag upp detta med att göra musik med Kalla Gracias i en grupp som hette ”Talang” fram till ca 2008.

 

Hiphopgruppen Talang minns väl alla? Men vad hände efter det?

– 2012 blev min reinkarnation kan man säga i och med Kusten Klick-släppet. Efter det blev det några gästinhopp på scen med klicken och GriljovsGracias. Jag blev överstoked på att börja göra egen musik, helhjärtat den här gången, vilket jag har gjort sen dess. Förra sommaren släppte jag ut videon och singeln V.J.V. Med Mick Jäger & Spinnell som även den är producerad av Jakk Who och kommer vara med på EP:n som nästan är färdiginspelad i skrivande stund.

 

Musikvideon och låten släpptes idag på Youtube och spotify, vi längtar tills EP:n är släppt.

 
/Erik Sandström

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!