Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ROLES REVERSED: JESSIKA DZIALO

Som en virvelvind svepte hon in på P-town HQ och droppade idén om att uppmärksamma vanliga Pitebor med historier värda att förmedla. Det blev starten till en av våra mest populära innehållsserier någonsin.

 

Så här såg det ut när Jessika Dzialo tog studenten. Snart är det dags för examen från journalistutbildningen.

Så här såg det ut när Jessika Dzialo tog studenten. Snart är det dags för examen från journalistutbildningen.

 

Vi måste såklart uppmärksamma detta stjärnskott som i dagarna tar examen från journalistutbildningen här i Piteå, vilket även sätter punkt för Jessikas Piteåvistelse och innehållsserien Piteå Hjärta Berättelser som rullat på P-town på måndagar senaste året.

 

22-åriga Jessika Dzialo från Stockholm är självklar. Hon verkar ta sig an alla livets utmaningar med ett leende på läpparna och besitta ett ödmjukt självförtroende som smittar av sig och höjer omgivningen. Hon beskriver sig själv som glad, realistiskt och ordningsam. Vi lägger till smart, social och inspirerande.

 

Tidernas selfie av Jessika månne?

Tidernas selfie av Jessika månne?

Det verkar inte heller finnas någon hejd på idérikedomen eller, minst lika viktigt, förmågan att förverkliga idéerna. Exempelvis tyckte hon att P-town borde styra upp en julkalender i fjol, vilket Jessika själv löste på egen hand.

 

En slump förde Jessika till Piteå och journalistutbildningen. Hon är en nämligen nyfiken själ älskar att resa och upptäcka kulturer samtidigt som hon värdesätter familj och vänner väldigt högt. Vardagslyx för Jessika är kombinationen av god mat och ett bra magasin.

Jessika är en hejare på att baka. På bilden ser vi en jordgubbstårta.

Jessika är en hejare på att baka. På bilden ser vi en jordgubbstårta.

 

Jessika har aldrig spelat ett TV-spel. Däremot hinner hon med att läsa språk (just nu tyska och spanska) och skönlitteratur. Favoritförfattaren är Paulo Coelho. Senaste passionen är bakning vilket yttrar sig i en svällande samling av bakböcker.

 

SEX SNABBA

 

Dina tips till att bli en bra skribent?

 

– Var inte rätt! Våga! Testa dig fram! Tänk utanför boxen! Klyschigt men funkar.

 

Jessika på resande fot i Polen. Fotograf: Joel Apelqvist.

Jessika på resande fot i Polen. Fotograf: Joel Apelqvist.

Något coolt du gjort du kan skryta om?

 

– Jag har varit utbytesstudent i Istanbul i Turkiet. Bott i Polen. Annars inget roligt alls. haha.

 

Någon dold talang?

 

– Jag kan rappa. Jag kan vissla när jag andas in. Och sen så kan jag prata flytande polska. Jag är ganska bra på bilar och båtar.

 

Smultronställe i Piteå?

 

– Jag älskar att sitta i norra hamnen och bara vara.

Jessika trivs vid vatten. Bilden är från Stockholms skärgård.

Jessika trivs vid vatten. Bilden är från Stockholms skärgård.

 

Hur kom du på Piteå Hjärta berättelser?

 

– Jag tror på att varje människa har något att berätta. Och jag tycker att ”vanliga” människor borde uppmärksammas mer. Medmänsklighet och empati är enligt mig något som många borde fundera på. Det är alldeles för mycket hat och för lite kärlek i samhället idag.

 

Till sist, varför skriver du?


 

– Jag skriver för att då kan jag berätta fantastiska berättelser, historier och saker som kommer från hjärtat till andra människor. Ibland känns det som att en journalist är en människans röst.

 

Ibland känns det som att en journalist är en människans röst.

 

Jessika har verkligen utvecklat talangen att vara andra människors röst. Det är vi så jäkla tacksamma över och bugar å det djupaste för Jessikas bidrag till P-town. Jessika Dzialo – ut och ta världen med storm!

Jessika Dzialo. Du kommer bli saknad!

Jessika Dzialo. Du kommer bli saknad!

Här hittar du alla avsnitt i Piteå Hjärta Berättelser.

/Micke S
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!