Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SÅ VAR PITEREVYN

Christinasalen var nästan fullsatt när Pite Revyn ”I logen” hade premiär. En fullspäckad show i två akter som fick publiken att gråta av skratt och applådera på stående fot. Vi var där.

 

Jag har aldrig varit på Piterevyn förut. Bland de många i Christinasalen tycks många vara äldre än mig och av de jag pratar med har största andelen varit här förut. Typ varje år.

 

Jag förstår dem. Eller, inte till en början. Då är jag nästan lite orolig. Det är väldigt mycket fräckisar och översatta schlagerlåtar Men det ordnar till sig och när man börjar parodiera på samtida, Piteårelaterade händelser, personer och fenomen blir det klockrent. Pensionärer på pantturné, Roslund som imiteras och en Bergman-tolkning där ”Det sjunde inseglet” blir ”Det sjätte gomseglet”. På rimmande pitemål. En Döden på swagway. Det är fruktansvärt kul.

 

Ibland faktiskt så pass kul att skådespelarna själva inte ens kan hålla sig för skratt. Det är okej. Det är så pass i övrigt genuint, väl genomarbetat med bra skådespeleri, grymma dansare, innovativa sångnummer och en tolkning av vår stad som får alla att nicka igenkännande. Det funkar väldigt bra och förmodligen var inte detta min sista revy.

 

/Linnea

 

_MG_3439

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!