Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SKIVRELEASE: DÄR INGET ANNAT FINNS

En lugn och trygg röst möter mig i luren, dialekten avslöjar norrbottnisk tillhörighet. Jag pratar med Filip Lundgren som är på väg från en spelning i Stockholm vidare till Borlänge, för ytterligare ett gig.

 

Idag släpper han debutalbumet ”Där inget annat finns”. Den 19-årige musikern har ett starkt driv och en passion som inte går att stoppa, han önskar förverkliga sina tankar om att en dag kunna leva på musiken.

 

– Det är bara så kul och att jag vet att de är möjligt. Därför försöker jag få det att bli så. Sen kan jag ju inte något annat heller.

 

Kan du inte något annat?

– Inte är det mycket asså… Svarar Filip och skrattar.

Där inget annat finns - färdig

 

Filip är just nu ute på sin tredje turné under 2015 och hoppas på många fler i framtiden! Det nya albumet är skapat med låtar som vill förmedla hur det är att vara ung och växa upp i Norrbotten och den hat-kärlek han själv upplevt i detta. Titeln ”Där inget annat finns” kommer från en låt på skivan – ”mitt mörka hem”.

 

Magnus Ekelund, känd under artistnamnet ”Kitok” tillsammans med Stefan N Sundström har producerat albumet som nu finns ute på Spotify.

 

– Jag bor ju i Luleå och så kom jag i kontakt med Magnus för 2 år sedan och så hade jag några demos till några låtar, han lyssnade på dem, tyckte de var bra och ville producera. Han jobbade med Stefan så då kom han också med i bilden.

 

– Jag sköter allting själv nu, men jag har bra kontakt med Magnus, han var på spelningen igår i Stockholm, det var kul!

 

Hur var det att spela in och skapa ett eget album?

– Vi började hösten 2013 och det blev klart i början av det här året, så det har ju varit väldigt utdraget. Det har ju inte varit någon traditionell skivinspelning, tillverkat på två veckor eller sådär. Både Magnus och Stefan gör ju mycket andra grejer och jag gick ju gymnasiet under tiden, spetsutbildning i Luleå.

 

Musikbranschen är tuff och konkurrensen är stenhård. Jag frågar honom vad den största utmaningen är då gäller att jobba för en framgångskarriär som artist?

– Det är väl det som jag gör nu egentligen, att synas. Det finns ju så många, det kommer ny musik hela tiden liksom, det är svårt att ta sig igenom bruset. Man måste ju göra det, det är ju ingen annan som kommer göra det åt en!

 

 

När han väljer ut en egen favoritlåt från nya albumet blir det ”Piteå”. ”Jag kan alla gator och varje sten” lyder första meningen, vidare sjunger han att han söker ett paradis, men hittar aldrig dit.

– Jag kommer nog flytta från norr, typ snart. Och det känns bra, stället finns ju kvar.

 

Hur ser året som följer ut för dig?

– Jag har inget konkret sådär, men jag ska skriva och spela in nytt, och så hoppas jag ju att jag ska få fortsätt spela mycket live såklart!

 

 

Jag önskar honom stort lycka till med sverigeturnén och förmedlar att vi tror på honom här hemma, att han ska köra hårt, och fortsätta framåt. Det ser ljust ut för Filip Lundgren!

 

/Matilda Berggren

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!