Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SNAP’S OUT!?

Vänta lite. Det här var ju det dummaste jag hört, kanske ni tänker nu. Men om ni bara tar det lite lugnt och lägger ner era högafflar och facklor, så ska jag förklara vad jag menar.

 

Vi börjar så här. Minns ni Facebook för ungefär sju år sedan? När det faktiskt användes till att skriva statusuppdateringar om vad som åts till middag, eller hur det gick för ens fotbollslag. När en spelade Farmville eller Petville och hade puffkrig. Facebook var helt enkelt stället på internet där alla hängde. Åren gick och det blev tråkigare och tråkigare. Föräldrarna började ta mer och mer plats och enda anledningen att fortsätta använda Facebook var (och är) för att alla andra fortfarande har det.

 

Samma sak händer snapchat just nu.

Snart gör din mamma så här.

Snart gör din mamma så här.

 

För det första: föräldrarna har börjat komma till snapchat. De är absolut inte majoritet och har kanske inte har börjat ta över helt och hållet, men det är absolut ett varningstecken. Tänk när föräldrarna har listat ut hur det fungerar och skamlöst börjar snapa till sina kollegor och, kanske ännu värre, sina barn hela dagarna. Aldrig får du vara ifred nu när din mamma konstant skickar bilder med hundfiltret för att ”det ser så roligt ut”. Jag lovar, det är bara en fråga om tid.

 

Och när vi ändå är inne på det här med snapchatfilter. Kan vi prata om de så kallade ”snyggfiltren” Säg hej till komplex och sämre självkänsla.

Snyggfiltret och jag.

Snyggfiltret och jag.

 

Snapchat lanserar filter som gör dina ögon större, din näsa smalare, slätar ut din hud. Och trots att ingen människa ser ut så där egentligen så säger filtren indirekt att du inte duger som du är. Efter ett tag vill du inte längre se ”vanliga” bilder på dig själv för du blir ju så mycket snyggare i filtret med guldfjärilar. Ni kanske tycker att jag överdriver, men det finns ändå ett litet allvar i det. Därför borde du bojkotta alla snyggfilter, av samma anledning som du slutar följa människor på Instagram som ger dig kroppskomplex.

 

Nu vill jag att ni tänker efter vad ni använde snapchat till i början och hur ni använder det nu. Förr var det ett nytt och roligare sätt att skriva med sina kompisar. Den nya grejen att kunna skicka en bild på dig själv samtidigt som de skrev lite text var revolutionerande, men trots det var fokus fortfarande på själva texten. Nu har vi vänt på det. Skit i texten och skicka en bild det första du gör på morgonen och fortsätt sedan skicka bilder, utan text, under hela dagen tills du somnar och fortsätt sedan så varje dag. För Gud förbjude att du skulle tappa dagarna med någon!

 

Love me!

I det här filtret kan du inte bli annat än snygg!

Det här sättet att kommunicera på är inte bara tråkigt utan också onödigt och störande. Jag känner faktiskt ingen som tycker att det är roligt och meningsfullt att bara skicka bilder fram och tillbaka. Drygt, brukar folk beskriva det som. Sedan gör det här också att vi hela tiden måste vara på mobilen och svara på alla snaps = sämre fokus på saker som egentligen är viktigare.

 

Om vi ska tänka rent konkret så finns nästan alla funktioner som snapchat har i någon annan app. Till exempel så är det smidigare både att skicka ett sms eller ringa än att skicka en snap och sen Instagram lanserade sin helt nya funktion Instastories, så behöver du inte längre snapchat för att visa alla dina vänner att du åt sushi till middag.

 

Men let’s be honest, trots att ni nu har läst det här och förmodligen tänk ”Wow, hon har helt rätt” så kommer varken du eller jag ta bort snapchat. Hela vårt sociala nätverk finns där och tack vare Snapchat har vi kontakt med personer vi inte skulle haft det med annars och filtren är ju ändå lite roliga trots allt. Så fortsätt snapa gott folk, och glöm inte att adda P-town på snapchat!

 

/Annaclara Johansson

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!