Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SNEAK PREVIEW: BISHOPS ARMS

Imorgon 16:00 smäller det. Bishops Arms öppnar upp i Piteå och intresset är skyhögt. Vi smög oss in i byggröran och fotade från alla skrymslen och vrån. Och så träffade vi pubchefen Gustaf Ahlin.

 

Detaljrikedomen utmärker Bishops. Piteås snyggaste trapp?

Detaljrikedomen utmärker Bishops. Piteås snyggaste trapp?

 

Som vi har längtat. Nyfikna står på tå utanför Bishops Arms för att få en glimt av Piteås nya pub. Hela lokalen rymmer 150 gäster och andas engelsk landsbygd. Detaljrikedomen är enorm, och allt doftar trä, målarfärg och framgång.

 

30 ölkranar står redo. Hälften har Bishops valt ut, andra hälften är Gustaf Ahlins egna favoriter. För stunden är den genuint ölintresserade Gustafs favorit en brittisk ale från Beavertown vid namn Bloody Ell.

 

Oavsett vilken av Sveriges 40 Bishopspubar du besöker serveras alltid hamburgare och fish ´n ships. I Piteå får vi en lokalt anpassad meny där Gustaf själv är svag för lammytterfilen.

 

Nyfikna som vi är tog vi reda på vem vår nya pubchef är.

 

Gustaf i spotlight.

Gustaf i spotlight.

 

Namn: Gustaf Ahlin.
Född: 1987.
Från: Ljungby, Småland.
Gör: Pubchef, Bishops Arms Piteå.

 

Det är en rutinerad pubchef som kommer driva Bishops i Piteå. Gustaf har tidigare chefat på Bishops i Örebro och i Stockholm. Han kom till Piteå förra sommaren och har hittills jobbat som säljare. Men nu ska drömmen om att etablera Bishops i Piteå förverkligas.

 

Med sig har han sin blivande fru (giftesmål i Hortlax kyrka till sommaren) och deras gemensamma son på tio månader. Hela familjen gillar stan. I Piteå bor ett glatt folk som vill framåt, menar Gustaf och glädjs åt pitebornas nyfikenhet och enorma intresse för den nya puben.

 

I Piteå bor ett glatt folk som vill framåt

 

En ny bil finns i stan.

En ny bil finns i stan.

 

Smultronstället är stugan på Borgarudden, och där lär Gustaf vila ut så snart verksamheten går på autopilot. Invigningsveckan stjäl många timmars nattsömn, men Gustaf utstrålar ett lugnt som kaptenen på Bishops-skutan.

 

De sista skruvarna dras åt när vi lämnar puben och Gustaf slänger med oss en sista hälsning. ”Nu kör vi!”

 

Nu kör vi Piteå och vi på P-town önskar såklart lycka till. Alla våra bilder hittar du i bildgalleriet.

 

Skymtar vi inte en orgel på fondväggen?

Skymtar vi inte en orgel på fondväggen?

 

/Micke S
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!