Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

STAND UP I PITEÅ

Musik, media och nu ståuppkomik. Universitetet i Piteå har odlat fram talanger i olika former genom åren. Igår klev studenter från skolan upp på Kårhusets scen för andra gången denna vår – och visst blev det succé.

Fotograf: Tim Junkers

Fnitter som ibland övergick till gapskratt under Kårhuset Stand Up-kväll.

Fnitter som ibland övergick till gapskratt under Kårhuset Stand Up-kväll.

 

För de hundratalet människor som förväntat sig en kväll med ihop-googlade vitsar utan finess måste kvällen varit en ordentlig besvikelse. Tur nog var väl den skaran lätt räknad.

 

Istället sparkade kvällens värdar, Felix Svensson och Oliver Herdberg, igång föreställningen med en herre, laddad med en rejäl dos av värmländsk självdistans, vid namn Martin Engborg.

 

Andeas Uneby. Talangfull designer och ståuppkomiker.

Andeas Uneby. Talangfull designer och ståuppkomiker.

 

Skämten skulle under den dryga timman komma att innehålla en hel del befriande igenkänningshumor. Piteå, skolans elever och jantelagen åkte på törnar som rev ner applåder. Och innan Andreas Uneby på ett närmast förtrollande sätt löste världens alla problem med att förstatliga ISIS hann också de eminenta tjejerna Ida Larsson och Elin Bergvik Eriksson, mer kända som årets Smask-konferencierer, med både nakenchock och en nykter version av juldagar fulla av ångestbringande gymnasieåterseenden.

Elin Bergvik Eriksson och Ida Larsson känner vi igen från SMASK.

Elin Bergvik Eriksson och Ida Larsson känner vi igen från SMASK.

Om startfältet är lika vasst den 13:e maj när tredje upplagan går av stapeln krävs det att personalen fyller på med ytterligare stolar. Stand up är här för att stanna!

standup_karhuset_29april2015-4

Stand Up på Kårhuset är här för att stanna.

/Niclas Åkerström

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!