Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SUCCÉ FÖR VÅRENS SISTA MUSIKSCEN NORRBOTTEN

Vårens tredje och sista Musikscen Norrbotten gästades av The Chickpeas Band och John Ash Trips. Med två band i högform, en taggad programledare och rekordstor publik kunde det inte bli annat än succé, och visst blev det så.

Fredrika Johansson njuter och applåderar när Chickpeas sjunger.

Fredrika Johansson njuter och applåderar när Chickpeas sjunger.

 

The Chickpeas Band inledde kvällen och bjöd på en helt ny låt, “Nemo”, som tillägnades Lina Larsdotters son och bandets bästa skivförsäljare. Förutom låten Nemo fick vi bland annat lyssna till melankoliska 30 below och energipillret On Hold. Mellan låtseten intervjuades banden av programledare Fredrika Johansson  som försökte hålla sig för skratt när det ena komiska svaret avlöste det andra. The Chickpeas Band är lika delar skickliga musiker som spralliga komiker.

 

The Chickpeas Band är lika delar skickliga musiker som spralliga komiker.

John Ash Trips.

John Ash Trips.

 

Andra halvan av showen tillägnades John Ash Trips. Tvåmannabandet som låter som en hel orkester. Precis som med Chickpeas så förmedlar John Ash Trips vemodet från den amerikanska södern med country och bluesinfluenser i kombination med norrländsk äkthet och en stor portion humor.

 

I talkshow-delen framkom det med all tydlighet att Jonas Eriksson och Tobias Lindvall är ett musikaliskt radarpar. Programledare Fredrika Johansson kunde lägga mer micken och låta Jonas och Tobias sköta snacket, inga problem.

Kvällens överraskning var när de två banden avslutade kvällen med ett gemensamt uppträdande.

Kvällens överraskning var när de två banden avslutade kvällen med ett gemensamt uppträdande.

 

Avslutningsvis trängdes alla i soffan och den norrländska romantiken flödade. Här är två band som startat från scratch med en dröm, en familjär känsla och ett driv som gör dem till framgångsrika band som bor och verkar här i landets norra ände. Inspirerande!

 

Till sist stod båda banden tillsammans på scen och tog avsked för vårens Musikscen Norrbotten. Fredrika Johansson berömde publiken som tidernas bästa i sammanhanget, och det skriver vi under på.

 

Vi hoppas såklart på en fortsättning till hösten. På måndag dyker programmet upp på P4 Norrbottens webb. Tills vidare kan vi kika på alla bilder på gallerilänken nedan.

Två grymma band, grym publik och grym programledare. Det är Musikscen Norrbotten.

Två grymma band, grym publik och grym programledare. Det är Musikscen Norrbotten.

 

/Micke S
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!