Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SUPERTWINS #6 – SOFIA OCH ALEX NYMAN

Alex och Sofia Nyman är tvillingarna som ingen tror är tvillingar. Ja, förutom de som känt dem sedan dagis och vet att de spenderat ungefär varje vaken timme med varandra. Dags att lära känna ett par nya Supertwins!

 

De må inte vara jättelika till utseendet. Åtminstone inte enligt dem själva. Eller förresten, inte enligt personalen på gymmet Sensia heller.

 

– Vi blev nekade att komma in när vi båda uppgav samma personnummer. Vi försökte förklara att vi är tvillingar, vi kan inte ändra våra personnummer, men de sa bara ”Men! Ni är ju inte ens lika!”, förklarar Alex.

 Vi har liksom varit med varann varje dag sedan dagis, och nu helt plötsligt skulle vi knappt ses.

Det blev ingen träning den gången. Men det är inte bara på gymmet man kan se Sofia och Alex tillsammans. Från dagis till högstadiet har de delat schema och intressen, och sällan varit ifrån varandra längre än några dagar.

supertwins_sofia_alexander_nyman_ptown-3

”Vi får jätteofta frågan om hur det känns att vara tvilling. Det går aldrig att svara på, för oss är det det mest självklara i världen. Vi vet ju inte hur det är att vara själv”.

 

 

– När vi skulle börja högstadiet frågade rektorn om vi ville gå i samma klass eller om de skulle dela på oss. Vi ville gå i samma klass, vi har trivts så bra med det innan, då kan vi göra saker tillsammans, hjälpa varann med läxorna och så, säger Alex.

 

– Det är det bästa med att ha en tvilling. Att alltid ha en kompis, någon att vara med. Det kändes jättekonstigt när vi började gymnasiet. Vi har liksom varit med varann varje dag sedan dagis, och nu helt plötsligt skulle vi knappt ses i skolan, fyller systern Sofia i.

 

Idag umgås de inte lika mycket som innan. Sofia går ekonomiprogrammet på Strömbacka, Alex teknik. De har extrajobb på helgerna och olika kompiskretsar än tidigare.

 

– Men vi hittar fortfarande på saker så fort det finns tid över, säger de.

 

 

Hur lika är ni till sättet?


S:
– Lika? Nja…

A: Nej inte särskilt. Om hon har en tid att passa ska hon vara där i väldigt god tid. Flera minuter innan. Jag gillar att komma prick. När vi börjar samtidigt och ska gå till bussen går hon gärna 10 minuter innan mig.

S: Ja men du har ju mycket längre ben än mig, så du går mycket snabbare.

 

Okej jag ställer om frågan. Vad skiljer er åt?

 

A: Sofia är mycket tuffare än mig. Hon vågar mer saker än jag.

S: Jo, det är fortfarande ”damerna först in i spökhuset”.

A: Ja aldrig i livet att jag går in där!
S: Och när vi åkte vattenrutschkana i Grekland. ”Åk du först så kommer jag sen”. Så ser jag honom komma gående ner.

A: Ja jag är så jäkla rädd för sånt där! Våra två andra bröder säger också att det är Sofia som fått allt mod av oss fyra.

supertwins_sofia_alexander_nyman_ptown-7

”Vi bråkar nästan aldrig. Mamma och pappa kan påstå att vi gör det och säger till oss att sluta, men egentligen bråkar vi inte över huvud taget. Vi skämtar men det är liksom bara vi som förstår”.

 

När Alexs och Sofias föräldrar fick nyheten att det var två liv i magen istället för ett, och nyheten skulle spridas, var den vanligaste reaktionen ”åh, stackars er”.

 

– Tills en av mammas kompisar sa ”men OJ så roligt”, hon var själv tvilling och sa att det var det bästa som hänt henne, säger Alexander. Allt talar för att både han och syrran håller med – det är få dagar de spenderat ifrån varandra. Den mest påtagliga perioden var två veckor, som bland annat berodde på att Sofia åkte till Spanien.

 

Hur var det då?

 

S: Fråga honom!

A: Ja jag hade gått till vår bror Simon och liksom sagt ”åh hur ska jag nu klara mig”. Han sa bara ”men ge dig” men han har ju aldrig haft någon Fia. Det är alltid hon som får påminna mig om någonting ska göras och tider som ska passas.

S: Jo, det har ju varit bekvämt för honom.

Det är som att vi delar tankar.

 

Samtalet börjar avrundas och kaffet har hunnit ta slut. Men, det var en sak till.

 

– Alltså vissa tror ju att vi har superhjärnor som kan läsa varandras tankar. Vi får aldrig vara i samma lag när vi spelar sällskapsspel, de andra tycker det är för fuskigt, säger Alex.

 

– Vad vi än säger, så förstår den andra det. Även om det bara är ett ord och ingen annan förstår någonting. Det kopplar direkt, det är jättekonstigt faktiskt. Det är som att vi delar tankar lite grann.

 

Då vet ni. Försök inte ens vinna över team Sofia och Alex i Alias eller dylikt. Och Sensia, snälla låt dem komma in nästa gång. De är jättetrevliga. Hörs!

 

/Linnea

 

supertwins_ny

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!