Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

TACK FÖR 25 ÅR, PERSSONS

Efter tjugofem år bakom disken i Fiskhörnan tar Ann-Sofie och Magnus Persson sikte på ännu öppnare vatten.

 

De har tagit hand om Fiskhörnan sedan -91, då de öppnade i stormarknaden Prix på Storgatan. Då var de 21 år gamla och hade just startat bolag. Nu, tjugofem år senare, väljer de att lägga all fokus på fisket och produktionen – i februari lämnar de Fiskhörnan på Coop.

 

– Vi har drivit två verksamheter samtidigt under den här tiden. I grund och botten är vi ju fiskare, vi vill satsa mer på det och att ta till vara på ortens fiske, säger Magnus Persson.

 

Han kommer från Jävebodarna och hans familj har hållit på med samma sak som honom sedan generationer tillbaka. När han och Ann-Sofie träffades hakade hon på.

Fisk_coop_3

 

– Man kan väl säga att jag gled in på ett bananskal. Men jag gillar att styra min egen vardag, det är det vi gör. För oss känns det här bara som början, nu vi kan trycka hårdare på banan vi alltid varit inne på, säger hon.

 

Sedan de startade har de fyllt disken med både lax, sik, öring, abborre, strömming samt löj- och sikrom, från Pite skärgård. Även egna sallader, sill och maträtter. Det är en passion som dokumenteras i kundernas belåtenhet – det första som händer när P-Town hälsar på i Fiskhörnan innan öppning är en kund som kommer fram och beklagar att Ann-Sofie och Magnus lämnar. Hon frågar om man kommer kunna köpa deras fisk här även efter sista februari, och det tror och hoppas båda två.

Vi är dåliga på att skryta men bra på det vi gör.

 

Tjugofem år är en lång tid, och det var ett tungt beslut att lämna Fiskhörnan på Coop.

Fisk_coop_4

 

– Det har alltid handlat om ett väldigt genuint arbete. Vi är noggranna och håller alltid hög kvalité, även under lågsäsong då det är tufft och andra på marknaden kan halka efter, säger Magnus och fortsätter:

 

– Vi är dåliga på att skryta men bra på det vi gör.

 

Efter sista februari 2017 tar Coop själva över fiskförsäljningen, förhoppningsvis med Perssons Löjroms produkter i disken.

 

 

Lycka till på vattnen.

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!