Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

TACK FÖR ALLT ORGELN

Den spektakulära orgelns dagar på Studio Acusticum är räknade. Redan till hösten tar orgeln avsked av Piteå, men vi kommer inte behöva åka långt för att besöka den.

 

Orgeln på Studio Acusticum har varit ett flaggskepp för Piteås framtidssatsning. En världsunik skapelse som lockar till nyfikenhet från världens alla hörn. Samtidigt har orgelns framtid varit osäker under en längre tid.

 

Nu kan vi meddela att orgeln har sålts för att inbringa intäkter till LTU’s verksamhet i Piteå. Flytten bär av några mil norrut. Till Kulturens hus i Luleå närmare bestämt som därmed vinner ytterligare en prestigeseger över Piteå.

 

Sista Piteåspelningen i höst

Avskedsföreställningen i Piteå sker till hösten med Björn och Benny som huvudakt. Därefter monteras de tusentals piporna ned för att till sommaren 2017 stå invigningsklara i Luleå.

 

Trist tycker vi samtidigt som vi har förståelse för att LTU måste hitta nya sätt att fylla på kassan.

Piteå går inte lottlösa

En glad nyhet för Piteå är att i köpesskillingen ingår att Kulturens hus sponsrar Studio Acusticum med en stor filmduk som kommer fylla platsen där orgeln är placerad idag. På filmduken kommer orgeln i Luleå projiceras via en livestream. Vid framtida föreställningar sänds även ljud så piteborna kommer få uppleva orgeln på hemmaplan, om än i ett annat format.

 

Alltid något.

 

/Micke S

 

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!