Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

VECKANS SNACKISAR

Det är inte bara regn som smattrar över ett höstruskigt Piteå. Det surras hejvilt och vi har fångat upp åtta snackisar som florerar i stan just nu.

 

8. Byggboomen
Parkeringen vid busstationen ska bli till 400 lägenheter och Rawi vill smälla upp ett nytt hus på Nygatan. Det byggs och det byggs och vi andas framtidstro i stan. Vi vill såklart se spaden i jorden för att byggboomen även ska vinna mark på vår topplista.

 

7. Kvinnor som förebilder
Från den 24 oktober och två veckor framåt ska du kika förbi Gallerian där en fotoutställning pågår med 68 kvinnliga förebilder från Norrbotten. Bland Piteås bidrag hittar vi bland annat Love Life´s Jenni Lindberg och konstnären Amanda Mediant.

 

6. Northern Indians på turné
På sjätte plats hittar vi Piteåbandet Northern Indians med frontmannen Josef Eriksson som du säkert känner igen från Krokodil-fiket. Josef och John är på turné i södra Sverige och är vänliga nog att låta oss lära känna städerna de besöker med gulliga mobilvideos. Väl värt att följa dem på Facebook.

 

5. Refugees welcome
FN-dagen den 24:e oktober firas med ett fräscht initiativ på Studio Acusticum. Stadens kulturutövare bjuder på konserter, föreläsningar, samtal, insamlingar, café och annat skoj under en fullspäckad lördag.

 

4. Tunneln på Lindbäcksstadion
Konspirationsteoretikerna slickar sig om munnen. Är skidtunneln på Lindbäcksstadion en förtäckt tunnel för biltester? Har höga tjänstemän mörkat och fintat bort Piteborna på läktarn? Tunneln på Lindbäcksstadion seglar i alla fall upp på en fjärdeplats på vår lista.

Slå pattarna i taket visas på söndag klockan 19, Cristinasalen.

Slå pattarna i taket visas på söndag klockan 19, Cristinasalen.

 

3. Slå pattarna i taket
Ja inte bokstavligen utan det är en teatershow som kommer till stan nu på söndag. I deras marknadsföring står: “Slå pattarna i taket är en show fylld med dans, brandtal, musik och feminism”. Låter som vi får anledning att åtminstone slå klackarna i taket.

 

2. Skateparken
Efter många om och men och om och men och om och men så klubbades till sist skateparken igenom före bokbussen. Kalle Gracias & Co som kämpat i ett decennium för att Piteå ska få en skatepark värd namnet är väl värda en digital hög femma.

 

1. PIF Dam
Blir man trea i Damallsvenskan så blir man etta på vår lista. Det här är stort. Så stort att det är svårt att greppa. Något säger oss att sagan inte tar slut här. Törs vi drömma om SM-guld om ett år?

 

Det var det det. Har vi missat något livsviktigt så smaska iväg ett meddelande till info@p-town.se

 

Trevlig skvallerhelg på er!

 

Källor
Ekbergs konditori
Internet

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!