Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

VÄRLDSMUSIKFESTIVALEN BYTER FORM

Ett ljus i Piteås novembermörkret har senaste åren varit Pitefolk Världsmusikfestival. En folklig musikfest som i år blir lättare och öppnare.

Dan Engman projektleder för sjätte året på rad.

Dan Engman projektleder Pitefolk Världsmusikfestival för sjätte året i rad.

 

Känner du inte till Pitefolk Världsmusikfestival så kan det enklast beskrivas som ett midsommarfirande på hösten med världen som gäst.

 

Slagverk, fioler och dragspel samsas med folkdans, humor och nya möten över åldersgränserna. Du vet aldrig vad du kan förvänta dig, förutom att det kommer bli bra.

 

– En nyhet för i år att att vi komprimerar festivalen till en dag istället för två, berättar projektledare Dan Engman och fortsätter:

 

– Som vanligt håller vi till på Acusticum, och en annan nyhet är fri entré till inre foajén så alla kan uppleva folkfesten.

 

Dynamisk lineup

Mingá uppträder klockan 20:30.

Mingá uppträder klockan 20:30.

I årets lineup är ett av de mest spännande inslagen musikgruppen Jord från Tornedalen som med “bländande stämsång möter influenser från olika delar av världen” enligt programbladet.

 

Vi får uppleva jojk av gruppen Mingá, romsk musik av Caldaras och Hot Roma band, Lule Hembygdsgilles spelmanslag, och såklart pitebygdens eget folkdanslag Kadrell’n.

 

– En tredje nyhet är att man kan köpa biljett till enbart en enskild konsert i år, och som vanligt går det att lösa heldagspass för den som vill uppleva allt, avslutar Engman.

 

Pitefolk Världsmusikfestival sker på lördag den 21 november. Vi kommer vara på plats med vimmelkameran.

 

Jord uppträder 19:00.

Jord uppträder 19:00.

/Micke S
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!