Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

TOPPLISTAN – MEST LÄST 2016

Det har varit ett skakigt år. Upp-och-ned-igt. Man pratar om att 2017 bara kan bli bättre än dess föregångare. Vi förstår. På Wikipedia listar man årets händelser med katastrofrubriker, antalet döda i krig, terrordåd, amerikanska presidentval, clownmaskerade psychos och naturkatastrofer. Vi förstår att det måste vara så, men det är inte riktigt så vi jobbar. Se oss som en safe zone i det tråkiga, bra stämning när resten av världen kanske brinner.

 

Så. Vi tänkte ger en tillbakablick på några av våra mest lästa inlägg från året som gått. Häng med bland roliga nyheter, tvillingintervjuer, djupdykningar i piteåliv, festligheter och allt däremellan. Klicka på bilderna för att komma till inläggen.

 

 

#20

Piteås Supertwins #3 – Joakim och Mikael Larsson

2016supertwins_jocke micke

Ni tycks gilla innehållsserien om Piteås tvillingpar, och avsnittet om Joakim och Mikael Larsson var inget undantag. För P-Towns Emma Skarpsvärd delar de bland annat med sig om när de behövt legitimera sig för sina arbetskollegor och om att ”vara delad”. Läs mer så förstår ni!

 

 

#19

P-Town testar: Veggoburgare på Max

max_veggo_ptown_omslag

Som sagt – upp och ned. I början av året släppte en av Sveriges största snabbmatskedjor sina vegetariska och veganska alternativ som ett steg i rätt riktning. Här om veckan meddelade Piteå Kommun att specialkosten inklusive veganska alternativ tas bort från skolmenyerna som ett steg åt motsatt håll. Aja. Haedil Shahd, Elin Lyckander och Emma Skarpsvärd testade veggoburgarna på Max och ni verkade gilla vad ni läste.

 

 

#18

Tack för 25 år, Perssons

Fisk_coop_4

Ann-Sofie och Magnus Persson beslutade sig för att ta farväl av Fiskhörnan på Coop för att satsa på fisket. En varm intervju med paret Perssons om deras resa och passion från -91 till nu. Era reaktioner var många och ledsna, vi kommer sakna dem men det är 2017:s problem.

 

 

#17

Gästkrönika: Mer än människa?

madeleine renlund

Niondeklassaren Madeleine Renlund skrev en mitt-i-prick-krönika om höga förväntningar på unga. Ni verkade gilla den och vi förstår varför. Ett utdrag: ”Antingen ska man träna för att komma så nära drömkroppen som möjligt eller så är det bara att plugga för de där högsta betygen som känns så långt bort. Det värsta är att man inte får missa den sociala biten…”

 

 

#16

Årets hemvändare korad

 

Det var era röster som talade när det stod klart att Arvid Lundquist blev Årets hemvändare 2015. Vi hälsade honom grattis och han svarade:

– Tack alla som röstat! Detta pris ar väckt en enorm stolthet inom mig. En stolthet som alltid funnits där men som nu fått ett rejält uppsving!

 

 

#15

Invigning takterrassens skridskobana

takterassen_skridsko-5

På Gallerians tak smällde man upp en _skridskobana_ vilket kan tyckas helt overkligt och romantisk-komedi-för-bra-för-att-va-sant men det gjorde man och vi var där och kollade läget. En av de högsta mysfaktorerna i år!

 

 

#14

Piteås Supertwins #2 – Simon och Andreas Gustafsson

31032016-supertwins_bio3an-5

Många har förvånats över ”biokillens” förmåga att multitaska. Nu fick de förklaringen: de är två! Simon och Andreas berättar om hur det är att dela sitt liv tillsammans med boende, arbete, utbildning, utseende och everything in between. ”Alltså vi har ju inte varit borta från varandra mer än tre dagar tror jag och när vi har varit ifrån varandra hörs vi, såklart det kommer bli konstigt när det ändras”, säger de bland annat.

 

 

#13

Invigning Röda Lyktan Gallerian

2016rodalyktan_gallerian_ptownfb omslag

Kort och gott: Röda Lyktan renoverade sitt kafé i Gallerian, vi var där och fotade, ni läste och gillade det. Snyggt!

 

 

#12

Festival-lördag för folket

20160716_pitehavsbad_ptown-59

Pite Havsbad rockade feta festligheter en lördag i juli. Det var konserter på sommarscenen, nattklubb, skybar, spa och vi visste allt ni ville veta inför. Hoppas ni hade kul!

 

 

#11

Great Gig 2016

191116greatgig_ptown-16

Great Gig bjöd som vanligt på en makalös fest, vi fotade från scenen och det blev – om vi får säga det själva – riktigt snyggt. Kanske var det för att ni var så snygga i publiken, kanske var det Peter Eliassons rockstjärneleende.

 

 

#10

Streetstyle #5

streetstyle5_omslag

Haedil Shahd fångade era klädstilar längs gågatan en solig förmiddag i maj. Och jag tänker att det inte kan vara en slump att vårt mest lästa streetstyle-inlägg pryds av en viss redaktör på omslaget.

 

 

#9

Piteås Supertwins #5 – Ulla Hansson och Katrina Viktorsson

101116supertwins_viktorssons_ptownomslag (kopia)

Supertwins är de ju verkligen och ni håller uppenbarligen med! I en intervju berättar Ulla och Karina bland annat om när en pojkvän kysste fel tvilling, att de hade ett eget språk som små och om hur det kan kännas att bli behandlad som en person när man är två.

 

 

#8

R.I.P Krokodil?

 

Vi nåddes av nyheten att Krokodil skulle läggas ned, it goes without saying att det tog hårt på oss och er alla. Nyheten gick ut i februari, då visste vi inte att själva händelsen skulle bli del i den hetaste debatten i Piteå på hela året, nämligen den som PT:s Simon Olofsson drog igång på kultursidorna.

 

 

#7

PDOL 2016 på 3 minuter

20160429pdol pressrelease_ptown-2

Vi sammanfattade sommarens kommande PDOL åt er tillsammans med festivalcrewet. Med facit i hand blev det en succéhelg med danskarneval, publikdragande spelningar på torget, välgörenhetsinsamlingar och feta fester i öltälten.

 

 

#6

Slutsålt för Hus-Pelle

svensk fast omslag

Per ”Mäklare” Lundgren på Svensk Fastighetsförmedling går i pension vid årsskiftet och vi hyllade honom i en intervju om hans tid som mäklare. Han har sålt många hus till nöjda pitebor och ni var många som önskade honom tack och lycka till. Fint!

 

 

#5

Pitebo vidare i Sveriges Mästerkock

sveriges-masterkock

Jenny Niska från Piteå tog sig vidare i TV4:s Sveriges Mästerkock. ”Jättecoolt. Jag är nervös men jätteglad såklart” kommenterade kocken själv. Då var hon i topp 40, i slutändan tog hon sig ända till plats 11 i tävlingen!

 

 

#4

Piteås Supertwins #1 – Agnes och Amanda Vikman

2016Feb26twins ptown-2

Tvillingarna från Munksund var först ut i vår innehållsserie Piteås Supertwins. De berättade om att andra jämför dem med varandra och att dela samma hjärna. Numera bor Agnes i Trysil, Norge, och Amanda saknar henne nog lika mycket som vi gör.

 

 

#3

Nya möjligheter i gamla lokaler

chilikoket

Vi rapporterade om att gamla Chiliköket på Rådhustorget skulle bli ungdomsfik samt mötesplats för stadens studenter. Det var ni så nyfikna på att det blev det tredje mest lästa inlägget hos oss i år.

 

 

#2

Nya Röda Lyktan: Från fik till häng

rodalyktan_ptown_21jan2016-7-2

Ni diggar verkligen systrarna Hansson / Viktorsson och deras fik! Här uppdaterade vi er om deras renovering i Småstaden, med hundra nya sittplatser, ny meny och fler event. Vi vimlade bland besökarna också, kika in om ni vill fräscha upp minnet.

 

 

#1

Hemma hos: Anna och Danne Nilsson

171116hemmahos_danne-3omslag

Vårt med hästlängder mest lästa inlägg år 2016 är när vi kom hem till Anna och Danne Nilsson med döttrarna Molly och Mira, och deras fina hem på Degeränget. Ni är ungefär 4500 stycken som varit på besök hos dem också, bara en sån sak. Kul att vi fick komma, Anna och Danne.

 

Tack för att ni hängt med oss detta år. Tack för att vi fått ta del av era historier och att ni velat läsa de vi har vidarebefordrat. Vi syns 2017!

 

/ P-Town crew

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!